Бурята отнесе навес на заведение в Димитровград, центърът без ток

Паднало от бурята дърво в кв.Простор, снимка Дани Маринова

Паднали дървета и клони са сред щетите от бурята, която се разрази около 16:00 часа над Димитровград. Такива има близо до автогарата на бул."Благоев", на ул."Панорамен път" и до Езикова гимназия в кв."Славянски". Вятърът е отнесъл навес на заведение, намиращо се на бул."Раковски" №3.

Заради силният вятър без ток е димитровградския бул. "България", както и блокове по бул."Раковски", сигнализираха читатели. Срути се и част от западната фасада на Търговския дом в Димитровград.

Кметът Иво Димов коментира, че има сигнали за 5-6 съборени дървета на различни места в града. Екипи вече са изпратени на място, за да ги разчистят. Ако гражданите имат сигнали за други поражения, нека се обадят на дежурните в Общината на тел. 0391 661 61, призова Димов.

Градоначалникът подчерта, че точно за да се избегнат такива случай, още през миналата есен е започнала санитарната сеч на клони и дървета на различни места в града, където тя е наложителна. Добави, че акцията ще продължи и през идната есен, тъй като подобна профилактика на растителните видове не е правена в годините назад.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Събореният от бурята навес на бул."Раковски" №3, снимка Пламен Димитров
Бензиностанция на изхода на Димитровград
Паднало дърво до входа на жп подлеза
Улица "Иван Вазов"

Улица "Иван Вазов"
Ламарини, паднали от сградата на пощата на бул."Благоев"
В парка до ЖП гарата
Улица "Гросето"
Срути се и част от западната фасада на Търговския дом в Димитровград
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини