Димитровградчани не проявиха интерес към номинациите за почетни граждани

    Обсъждането на номинациите за почетни граждани на Димитровград в навечерието 70-годишнината на града не предизвика голям интерес. Снощи в зала "Гросето" се проведе среща, на която бяха представени издигнатите кандидатури.

    Те са на бившия кмет на града Христо Шишков, на треньора по борба Салим Наим, както и на Дико Иванов и Георги Павлов - първите директори, свързани изграждането на азотно-торовия завод.Оказа се, че последните двама вече са носители на званието "Почетен гражданин".

    В залата присъстваха представители на администрацията, съветници и журналисти, както и трима граждани. В подкрепа на кандидатурата на треньора по борба Салим Наим се изказа президентът на Спортен клуб по борба Димитровград Георги Георгиев. Посочи, че Салим е явление в този спорт и под негово ръководство димитровградският клуб е завоювал най-големите си успехи в 10-годишната си история. 

    По отношение заслугите на бившия кмет на Димитровград Христо Шишков се изказа  Кольо Парушев от клуба на стоителите - ветерани "П.Пенев". Той заяви, че добре познава работата на този кмет и припомни какво е сторено по време на неговото 12 -годишно управление. Тук са изградени повечето сега съществуващи предприятия, обществени сгради, училища, детски градини, централния площад  и др. В подкрепа на номинацията на Христо Шишков се изказа и общинският съветник д-р Вълчо Митрушев.

    Присъстващите в залата се обединиха около мнението, че всички кандидатури са достойни. Предстои протокол да бъде изготвен протокол от общественото обсъждане, който ще бъде публикуван на сайта на Община Димитровград, коментира председателят на ОбС Гергана Кръстева. Последната дума за избор на почетните граждани има Общинският съвет.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ба
      БАЙ ОНЗИ
      0 0
      18:23, 7 юни 2017
      Добре де, така ли не се сетихте да номинирате Сър Стенл Ройс?! Със сигурност щеше да спечели, съдейки по другите номинации.
    Последни новини