Новият почетен гражданин Христо Шишков: Обичайте Димитровград!

    Христо Шишков бе удостоен със званието "Почетен гражданин" на тържествена сесия на Общински съвет -Димитровград. Бившият кмет  получи почетен знак и удостоверение от председателя на ОбС Гергана Кръстева. Поздравление поднесоха и кметът Иво Димов, както и представителите на различни сесийни групи. Присъстващите в залата общински съветници, гости от побратимените градове, официални лица и граждани се изправиха на крака и аплодираха почетния гражданин.

    "Няма да крия, че съм развълнуван за това, че сте се сетили за мен. Няма да агитирам или да се хваля, но на справедливостта и признанието им идва времето. И по-добре късно, отколкото никога. Хора, благодаря ви", сподели  развълнуван Шишков. Призова управниците на града да хвалят Димитровград навсякъде, да си спомнят за хилядите бригадири и делото им, и да обичат града.

    Христо Шишков сподели, че от 1970 година е кмет на Димитровград в продължение на 12 години и припомни стореното за града по това време.  Преди връчването на почетното звание имаше изказвания от официалните гости, сред които областният управител Станислав Дечев, кмета Иво Димов, както и представители на гостуващите делегации от Турция, Гърция, Китай, Хърватска, сръобският и руският Димитровград. Всички те поздравиха Димитровград за 70-годишнината му.

    Тържествената сесия бе белязана и от подаръци. Плакет по повод празника получиха всички общински съветници в Димитровград. Областният управител Станислав Дечев връчи парламентарен звънец на Гергана Кръстева и символично "Колело на живота" на кмета Иво Димов.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини