Оцветяват алеята от метални фигури в парк "Марица"

    Цветни фигури от метал допълниха днес алеята в парк „Марица“, която от три години насам приютява творби на студенти от Националната художествена академия. Те идват в Димитровград като част от симпозиума по скулптура в метал под надслов „Неща премълчавани, неказани думи“. Младите творци работят със скрап, а темата е свързана с поета – емблема на града Пеньо Пенев.

    Тази година се включиха студентите Венцислав Шишков, Калоян Георгиев, Михаела Каменова, Николета Иванова и Станислава Анчова с ръководител доц. Емил Бачийски. Днес творбите бяха монтирани на алеята в парка, а сред тях се виждат такива със заглавие „Слънче“, „Люлка и песен“, „Музика“, „Пътека“, „Добро утро“ и др.

    По този начин уникалната за България алея от метални скулптури вече е завършена, а на нея са разположени 18 фигури, коментира уредникът на галерия „Петко Чурчулиуев“ Антоанета Станчева. Тя добави, че се предвижда в близко бъдеще всички те да бъдат оцветени, за да се запазят във времето. Галерията е организатор на симпозиума, заедно с Общината и местни фирми-спонсори.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини