2 °C

След Великден местят Зеленчуковия пазар в Димитровград

  След Великден ще започне преместването на Зеленчуковия пазар в Димитровград в улицата, северно от бившия магазин „Билла“. Както писахме по-рано, пазарът на ул. „Елин Пелин“ ще се ремонтира със средства, отпуснати от Министерски съвет. Те са в размер на 1 520 000 лв.

  Решението стана ясно днес на среща в зала „Гросето“ между търговците от тържището и кмета Иво Димов. Присъства и ръководството на предприятието, стопанисващо пазарите и тържищата.

  Търговците настояха да заплащат наемите на масите, докато трае ремонтът, защото според тях така ще гарантират ползването им. Иво Димов припомни, че е съществувала идея да не се заплащат такси на временното място на пазара заради по-лошите условия. След като изслуша аргументите на работещите на Бабин пазар, градоначалникът каза,  че ще внесе докладна в Общинския съвет с предложение таксите да бъдат намалени наполовина, докато трае ремонта.

  „Целта ни е да се изгради максимално удобно и ефективно съоръжение, което ще осъвремени облика на пазара и ще повиши условията на работа за вас и удобството на клиентите“ заяви Димов пред търговците.

  Разяснени бяха и детайли, свързани с новия проект. Част от тях са два реда маси и осем павилиона със собствени санитарни възли. Всеки павилион ще разполага със собствен санитарен възел, като четири от тези обекти ще бъдат за цветя, а другите четири – за хранителни стоки.

  Покривът на новия пазар ще бъде на височина между 3.5 м. и 6 м., като една част от конструкцията му ще бъде с прозрачни панели. Пространството зад масите ще бъде затворено, ще се изградят и два прилежащи паркинга, предвидено е да има заведение и административна сграда.  

  На срещата бе коментирана и идеята в началото на северната част на пазара да има сектор  с маси, които да се плащат ежедневно. Предлага се те да бъдат за селскостопанските производители, чиято продукция е сезонна.  

   
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   То
   Този кмет
   8 -2
   17:38, 17 мар 2018
   Този кмет не знае и не помни какво е приказвал преди няколко месеца. Тогава разпалено приказваше как котата на терена на игрището спомагало за по-лесното изграждане на сградата на пазара, а сега тази сграда се превърна в паркинг. Каква трансформация! Каква компетенция в ръцете на един тройкаджия от минния техникум и после закупил, и излъгал за диплома за висше образование. Дано този обект не се превърне в опит за лапане. Знаем, че конфликта на интереси е голям. Главният архитект Т.Томов е основния проектант и проекта е изготвен в неговото проектантско бюро, но подписа е от негов колега и си менкат проектите както си искат. Като се знае и връзките му със секретаря на комисията по строителство Добрина, няма начин да минат всичките тези номера. Така, че димитровградчани следете "компетентните" изказвания на един манипулатор. Сигурно ръководството на обекта ще бъде поверено отново на "големия строител" Гочев. Изглежда, че от многото и трудно строителство на централната част за над 5 милиона лева, корема му е станал по-голям.

  Хороскоп за 05.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
  05 мар 2021
  Последни новини