Комин се срути от силния вятър в Димитровград, потроши кола

    Тухлен комин на блок се срути от силният ветър в Димитровград и нанесе щети върху лек автомобил, паркиран наблизо. Инцидентът стана малко след 17 часа, а на място бе извикан екип на местната пожарна служба, които обезопаси района. Тухлите паднали върху "Мерцедес", собственост на мъж, живеещ в блок №12 на бул. "Трети март". Счупено е странично стъкло, има щети и върху вратата и предната част на возилото. За щастие наблизо не са минавали хора, коментираха от блока. Една от тухлите обаче продължава да стои на ръба на покрива.

    Живеещите разказаха, че проблема е от години, тъй като това са едни от най-старите блокове в града. Освен, че се рушат комините, мазилката е в окаяно състоятие, често падат парчета от терасите на блоковете №10 и №12. Домоуправителите и на двете жилищни сгради са подали документи за  участие в програмата за саниране, но все още няма резултат.

    Сигнали за паднали клони на дървета и опасно надвиснали от покрив ламарини на различни места в града са постъпили на телефона на дежурните в Община Димитровград, показа справка там.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини