Кемпери от цялата страна акостираха в парк „Марица“

    За четвърта поредна година в димитровградския парк „Марица“ се провежда национален събор на кемпери. Тази година участие вземат 105 собственици на атрактивните возила ,сред които и гости от съседна Турция. Инициативата е на местната структура на Асоциацията по къмпинг и караванинг. Целта е повече популярност на този вид туризъм.

    В парк „Марица“ могат да се видят както съвременни, така и по-стари модели. Скъпо удоволствие, което обаче си струва, е туризмът с кемпер, казват собствениците. Цените на возилата са различни и варират от 1 000 до 250 000 лв.

    В България няма много места, където може да се развива това занимание затова кемперистите често пътуват до Гърция. Те са категорични, че обичат природата и я пазят. Не приемат нападките, че ще оставят след себе си в парка множество отпадъци. Разполагат с контейнери за смет, две химически тоалетни, отделно всеки кемпер има тоалетна, казват те. Любителите на този вид туризъм твърдят, че се грижат да няма следи от пребиваването им сред природата.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Кр
      Крег Пресижън
      5 -12
      19:22, 1 апр 2018
      По такива кемпер сбирки какви генг-бенгове и суапо... Виж коментара
      • Ми
        Мим
        7 -1
        21:57, 1 апр 2018
        Колко си прос ха ха ха
    Последни новини