19 °C

52 души да се грижат за поддръжката на селата, предлага Стефан Димитров

Във всяко от населените места на община Димитровград да бъдат назначени по двама души за извършване на текущи ремонтни дейности и поддръжка – това е предложението на Стефан Димитров, председател на съветническа група на коалиция „Да за Димитровград“, което внася с докладна в Общински съвет – Димитровград за предстоящото редовно заседание.

Идеята е да бъдат осигурени 52 души, които да се грижат за приветливия вид на селата. В предложението е записано те да бъдат назначени в структурата на общинската администрация, откъдето да получават и трудовите си възнаграждения.

„През последните години в голяма част от населените места на общината не се прави почти нищо. Улиците са разбити. В някои от тях такива просто липсват, както и тротоари. Гробищните паркове са покрити с високи треви. Сградите на читалищата и кметствата имат нужда от ремонт. Пътят до редица села е затруднен заради окаяното състояние на пътната настилка. Липсват паркове. Но липсват и хора, защото не са им осигурени елементарни условия на живот, като канализация, достъп до чиста питейна вода и пр. Проблемите на малките населени места тук са много. Не могат да бъдат решени за година или две. Достатъчно е обаче всяка година да се прави по малко, за да са доволни жителите им, за да се убедят, че някой мисли за тях и че не са забравени и от Бога.“, са част от мотивите на Стефан Димитров в докладната.

Като основание за внасянето на записката, председателят на „Да за Димитровград“ посочва тъжната статистика за обезлюдяване и изчезване на българските села, която е засегнала и област Хасково. Според него, въпреки трудностите, малките населена места могат да бъдат възродени, ако им се осигурят елементарни удобства и приветлива среда.

„Бездействието ще прогони всички. Действията са важни, а не думите. Защото населението на Райново, например, където няма дори магазин, не се вълнува, че спортната зала в Димитровград е голяма и луксозна. Те живеят със собствените си проблеми, които остават нерешени.“, казва още в докладната Стефан Димитров.

 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ми
  митко
  13 -3
  17:50, 25 юни 2018
  а този колко души уволни от неохим
 • 2
  Ге
  Георги
  4 -6
  09:30, 26 юни 2018
  Браво. Предложението е в десятката. Дано стане.
 • 3
  Re
  Reni
  6 -4
  11:06, 26 юни 2018

  Не е ли малко популистко? Може да предложи за всяко дете от общината безплатна почивка на морето финансирана от от общинския бюджет и на хората ще им хареса но.....

 • 4
  М.
  М.К.
  1 -1
  13:01, 27 юни 2018
  Най- големите проблеми в Горски извор са тъмните улици, глупаво е гробището да е осветено, а ние да ходим с фенерите, хубаво ще е да ни се разадът миньорски каски.Другият проблем е честото спиране на водата и тока , неасвалтираните пътища по улиците.Проблемите са много.
 • 5
  М.
  М.К.
  2 0
  13:05, 27 юни 2018
  Ремонтите на кметствата и читалищата, не са чак толкова важни, карайте нещата по ред на важност ,това е последното важно нещо
 • 6
  Ми
  Мина
  1 0
  09:04, 29 юни 2018
  Опасявам се,че тези двама назначени ще чистят и копаят основно около кметството и центъра на селото. Според мен всяко село има нужда от човек,който въдворява ред - на запад му викат шериф , при нас може и пъдар да се нарече.Да има пушка , да знае законите и да следи да се спазват.Тогава всеки ще е длъжен да поддържа чисто и подредено пред дома си , а не да чака някой да му почисти.И няма да се гледат по 10 крави в къща,когато закона казва друго , да не говорим в каква мръсотия и миризми се гледат крави,свине и кокошки.Така че,защо не сложите по един шериф по селата и да видим какъв ще е резултата.

Хороскоп за 24.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
24 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
24 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
24 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
24 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
24 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
24 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
24 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
24 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
24 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
24 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
24 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
24 окт 2020
Последни новини