52 души да се грижат за поддръжката на селата, предлага Стефан Димитров

Във всяко от населените места на община Димитровград да бъдат назначени по двама души за извършване на текущи ремонтни дейности и поддръжка – това е предложението на Стефан Димитров, председател на съветническа група на коалиция „Да за Димитровград“, което внася с докладна в Общински съвет – Димитровград за предстоящото редовно заседание.

Идеята е да бъдат осигурени 52 души, които да се грижат за приветливия вид на селата. В предложението е записано те да бъдат назначени в структурата на общинската администрация, откъдето да получават и трудовите си възнаграждения.

„През последните години в голяма част от населените места на общината не се прави почти нищо. Улиците са разбити. В някои от тях такива просто липсват, както и тротоари. Гробищните паркове са покрити с високи треви. Сградите на читалищата и кметствата имат нужда от ремонт. Пътят до редица села е затруднен заради окаяното състояние на пътната настилка. Липсват паркове. Но липсват и хора, защото не са им осигурени елементарни условия на живот, като канализация, достъп до чиста питейна вода и пр. Проблемите на малките населени места тук са много. Не могат да бъдат решени за година или две. Достатъчно е обаче всяка година да се прави по малко, за да са доволни жителите им, за да се убедят, че някой мисли за тях и че не са забравени и от Бога.“, са част от мотивите на Стефан Димитров в докладната.

Като основание за внасянето на записката, председателят на „Да за Димитровград“ посочва тъжната статистика за обезлюдяване и изчезване на българските села, която е засегнала и област Хасково. Според него, въпреки трудностите, малките населена места могат да бъдат възродени, ако им се осигурят елементарни удобства и приветлива среда.

„Бездействието ще прогони всички. Действията са важни, а не думите. Защото населението на Райново, например, където няма дори магазин, не се вълнува, че спортната зала в Димитровград е голяма и луксозна. Те живеят със собствените си проблеми, които остават нерешени.“, казва още в докладната Стефан Димитров.

 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ми
    митко
    13 -3
    17:50, 25 юни 2018
    а този колко души уволни от неохим
  • 2
    Ге
    Георги
    4 -6
    09:30, 26 юни 2018
    Браво. Предложението е в десятката. Дано стане.
  • 3
    Re
    Reni
    6 -4
    11:06, 26 юни 2018

    Не е ли малко популистко? Може да предложи за всяко дете от общината безплатна почивка на морето финансирана от от общинския бюджет и на хората ще им хареса но.....

  • 4
    М.
    М.К.
    1 -1
    13:01, 27 юни 2018
    Най- големите проблеми в Горски извор са тъмните улици, глупаво е гробището да е осветено, а ние да ходим с фенерите, хубаво ще е да ни се разадът миньорски каски.Другият проблем е честото спиране на водата и тока , неасвалтираните пътища по улиците.Проблемите са много.
  • 5
    М.
    М.К.
    2 0
    13:05, 27 юни 2018
    Ремонтите на кметствата и читалищата, не са чак толкова важни, карайте нещата по ред на важност ,това е последното важно нещо
  • 6
    Ми
    Мина
    1 0
    09:04, 29 юни 2018
    Опасявам се,че тези двама назначени ще чистят и копаят основно около кметството и центъра на селото. Според мен всяко село има нужда от човек,който въдворява ред - на запад му викат шериф , при нас може и пъдар да се нарече.Да има пушка , да знае законите и да следи да се спазват.Тогава всеки ще е длъжен да поддържа чисто и подредено пред дома си , а не да чака някой да му почисти.И няма да се гледат по 10 крави в къща,когато закона казва друго , да не говорим в каква мръсотия и миризми се гледат крави,свине и кокошки.Така че,защо не сложите по един шериф по селата и да видим какъв ще е резултата.

Още новини

Последни новини