12 °C

Патронен празник чества днес ОУ "Пенчо Славейков"

  Днес, 25 април, в двора на ОУ "Пенчо Славейков" се проведе патронния празник на учлището.

  На 27 април се навършват 153 години от раждането на поета-философ Пенчо Славейков. "Пенчо Славейков е един от най-великите български интелектуалци на всички времена. Творчеството му е необятно, безпорно повлияващо българската душевност. За това този ден е важен за нас и го отбелязваме с празник, с тези думи започнаха приветсвията към славейковци на патронния празник на училището.

  Празничната програма бе изпълнена с песни, поздрави и награди за заслужилите учиници на основното училище.

  Първата песен в програмата на празника бе на Вокална група "Славейчета" и песента "Седнало е Джоре дос”. С песен озвучи двора на училището и талантливата Даяна Славова от 5 "А" клас, която изпя песента "Росни ми росни, Росице". С музикално изпълнение се представиха и славейковците, които спечелиха първите награди в направление музика от конкурса "ШАНС", те изпяха песента "Рофинка". Атрактивно на празника се представиха и детския гвардейски отряд на училището, които развяха българския трибагреник гордо с маршова стъпка и хореография.

  Училището награди с торти застаналите на челни места класове, които са се представили най-успешно в кампанията "Лист по лист" за събиране на хартия. Първото място бе за 4-ти "Г", клас предал малко над 1 тон хартия, поседвани от 6-ти "А" клас с 475 кг. и на трето място се класираха 7-ми "Б" клас с 470 кг. хартия. В кампанията училището е предало почти 5 тона хартия за преработка.

  Всяка година "Пенчо Славейков" излъчва ученик, който заслужено и достойно да носи приза "Славейковец на годината", за 2019 година бе отличена с приза Галина Маринова, директорът Снежана Ангелова лично й връчи наградата.

  За празника беше организирано и спортно състезание, в което взеха участие отбори от ПМГ "Иван Вазов", които взеха трето меясто в организираната лекоатлетическа щафета, на второ място бе отбора на Алеко Константинов и първата награда грабнаха домакините, отборът на Пенчо Славейков. Всички деца получиха медали и отборите бяха наградени с купи.

  Училището награди и своите възпитаници, представили се на конкурси и състезания:

  За литературните конкурси:

  Награда получи Мина Динева от 3-ти А клас за 1-во място в Национален конкурс "Възкресение Христово".

  Награда получи Йоанна Петкова от 6-ти А клас за 1-во място в Националните конкурси "160 години Болградска гимназия- извор на родолюбие" и конкурса "И ний сме дали нещо на света”.

  Награда получи Магдалина Петкова от 5-ти "В" клас за 2-ро място в Национален конкурс "Малкия принц".

  Награда получи Даяна Славова от 5-ти А клас за 3-то място в Национален конкурс "Христос возкресе- радост донесе".

  Награда получи Мина Динева от 3-ти А клас за 1-во място в Национален конкурс "Възкресение Христово".

  За конкурсите за рисунка, приложно изкуство и фотография награди получиха :

  Йовка Филева от 4-ти "Г" клас

  Ивет Иванова 7-ми "В" клас

  Вихра Георгиева 4-ти "Г" клас

  Габриел Велев 5-ти "В" клас

  Димитър Колев 4-ти "А" клас

  Наградените участвали в състезания са:

  Ивайло Станков от 4-ти "Б" клас

  Теодор Иванов 4-ти "Г" клас

  За отлично представяне в олипиадата по биология бе наградена Ивайла Иванова 7-ми "В" клас.

  Още снимки от празника във фейсбук стараницата ни!


  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
  21.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
  21.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
  21.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
  21.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
  21.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
  21.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
  21.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
  21.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
  21.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
  21.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
  21.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
  21.09.2019
  Последни новини