Патронен празник чества днес ОУ "Пенчо Славейков"

  Днес, 25 април, в двора на ОУ "Пенчо Славейков" се проведе патронния празник на учлището.

  На 27 април се навършват 153 години от раждането на поета-философ Пенчо Славейков. "Пенчо Славейков е един от най-великите български интелектуалци на всички времена. Творчеството му е необятно, безпорно повлияващо българската душевност. За това този ден е важен за нас и го отбелязваме с празник, с тези думи започнаха приветсвията към славейковци на патронния празник на училището.

  Празничната програма бе изпълнена с песни, поздрави и награди за заслужилите учиници на основното училище.

  Първата песен в програмата на празника бе на Вокална група "Славейчета" и песента "Седнало е Джоре дос”. С песен озвучи двора на училището и талантливата Даяна Славова от 5 "А" клас, която изпя песента "Росни ми росни, Росице". С музикално изпълнение се представиха и славейковците, които спечелиха първите награди в направление музика от конкурса "ШАНС", те изпяха песента "Рофинка". Атрактивно на празника се представиха и детския гвардейски отряд на училището, които развяха българския трибагреник гордо с маршова стъпка и хореография.

  Училището награди с торти застаналите на челни места класове, които са се представили най-успешно в кампанията "Лист по лист" за събиране на хартия. Първото място бе за 4-ти "Г", клас предал малко над 1 тон хартия, поседвани от 6-ти "А" клас с 475 кг. и на трето място се класираха 7-ми "Б" клас с 470 кг. хартия. В кампанията училището е предало почти 5 тона хартия за преработка.

  Всяка година "Пенчо Славейков" излъчва ученик, който заслужено и достойно да носи приза "Славейковец на годината", за 2019 година бе отличена с приза Галина Маринова, директорът Снежана Ангелова лично й връчи наградата.

  За празника беше организирано и спортно състезание, в което взеха участие отбори от ПМГ "Иван Вазов", които взеха трето меясто в организираната лекоатлетическа щафета, на второ място бе отбора на Алеко Константинов и първата награда грабнаха домакините, отборът на Пенчо Славейков. Всички деца получиха медали и отборите бяха наградени с купи.

  Училището награди и своите възпитаници, представили се на конкурси и състезания:

  За литературните конкурси:

  Награда получи Мина Динева от 3-ти А клас за 1-во място в Национален конкурс "Възкресение Христово".

  Награда получи Йоанна Петкова от 6-ти А клас за 1-во място в Националните конкурси "160 години Болградска гимназия- извор на родолюбие" и конкурса "И ний сме дали нещо на света”.

  Награда получи Магдалина Петкова от 5-ти "В" клас за 2-ро място в Национален конкурс "Малкия принц".

  Награда получи Даяна Славова от 5-ти А клас за 3-то място в Национален конкурс "Христос возкресе- радост донесе".

  Награда получи Мина Динева от 3-ти А клас за 1-во място в Национален конкурс "Възкресение Христово".

  За конкурсите за рисунка, приложно изкуство и фотография награди получиха :

  Йовка Филева от 4-ти "Г" клас

  Ивет Иванова 7-ми "В" клас

  Вихра Георгиева 4-ти "Г" клас

  Габриел Велев 5-ти "В" клас

  Димитър Колев 4-ти "А" клас

  Наградените участвали в състезания са:

  Ивайло Станков от 4-ти "Б" клас

  Теодор Иванов 4-ти "Г" клас

  За отлично представяне в олипиадата по биология бе наградена Ивайла Иванова 7-ми "В" клас.

  Още снимки от празника във фейсбук стараницата ни!

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ваша молба ще бъде удовлетворена и ще получите нужното ви разрешение. Ако сте решили да предприемате рисковани начинания отложете го за друг път. Денят не е подходящ за това има голяма вероятност да загубите значителна сума. Постъпка на ваш близък ще ви го представи в неподозирана светлина. Имате достатъчно време да намерите решение на проблем, който ви занимава напоследък.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Започвате чудесно новата работна седмица. Действате с размах днес, тъй като имате много работа и идеи, които чакат да бъдат осъществени. Предпочитате да работите самостоятелно, тъй като така е най-сигурно, че ще успеете да се справите с плановете си. Привлечени сте от идеята на свой близък и се стараете да я доразвиете.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Неотстъпчиви сте по отношение на намеренията си и няма да позволите на чуждото мнение и емоции да ви влияят прекалено много. Ще изградите успешно сътрудничество с някой, с когото предстои да вървите в една посока напред в бъдещето си. Създавате нещо ново и то скоро ще ви донесе първите добри резултати.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Това, което ви привлича ще стане причина да отделите голяма част от времето си, за да го постигнете. За много от вас то е свързано с бизнеса или професионалната ви работа. Да сте близо до любимия ви човек е също ваша необходимост. Раците ще имат емоционална среща и вълнуваща вечер.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Мнозина от вас днес са обхванати от творчески колебания. Не сте сигурни точно какъв подход да предприемете при важно начинание. Мислите ви се лутат в разнопосочни идеи. Опитайте се да отсеете онези, които ви се струва, че ще донесат оптимални резултати. Разговор с ваш партньор може много да ви помогне.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С участието си в печеливш проект ще повишите доходите си, освен, че ще натрупате повече опит и самочувствие. И по други причини има защо да бъдете доволни, в дома си ще се радвате на добри вести. Някои от тях са свързани с бита и пътуванията ви, ваши или на близките ви.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете по-уверени в себе си. Както вие умеете да насърчавате, така би ви било от полза нечие одобрение сега. Доверявайте се само на проверени хора. Така ще си спестите неприятности. Помислете как да направите вечерта интересна за любимите си хора. Това ще ви сплоти и направи по-добри.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Много добри попадения в бизнес начинанията, където действате със свойствения си замах и афинитет към рисковете. В личен план също ви очакват приятни емоции свързани с харесван и желан от вас човек. Все пак не бъдете твърде настоятелни.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Търсенията ви в избрана от вас област ще ви отведат до интересни и неочаквани за вас открития. Напредъкът, който ще постигнете най-вероятно ще ви мотивира да продължите да действате в същата насока. Упоритостта и постоянството ви ще бъдат възнаградени.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Новостите ще ви направят по-смели и дръзки. Грижите ще отстъпят място на мечтите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Желана къща или друга семейна необходимост ще зарадва някои от вас. Колебанията ви ще се стопят и уверено ще пристъпите към изграждането на новия си живот.
  21 яну 2020
  Последни новини