12 °C

Патронен празник чества днес ОУ "Пенчо Славейков"

  Днес, 25 април, в двора на ОУ "Пенчо Славейков" се проведе патронния празник на учлището.

  На 27 април се навършват 153 години от раждането на поета-философ Пенчо Славейков. "Пенчо Славейков е един от най-великите български интелектуалци на всички времена. Творчеството му е необятно, безпорно повлияващо българската душевност. За това този ден е важен за нас и го отбелязваме с празник, с тези думи започнаха приветсвията към славейковци на патронния празник на училището.

  Празничната програма бе изпълнена с песни, поздрави и награди за заслужилите учиници на основното училище.

  Първата песен в програмата на празника бе на Вокална група "Славейчета" и песента "Седнало е Джоре дос”. С песен озвучи двора на училището и талантливата Даяна Славова от 5 "А" клас, която изпя песента "Росни ми росни, Росице". С музикално изпълнение се представиха и славейковците, които спечелиха първите награди в направление музика от конкурса "ШАНС", те изпяха песента "Рофинка". Атрактивно на празника се представиха и детския гвардейски отряд на училището, които развяха българския трибагреник гордо с маршова стъпка и хореография.

  Училището награди с торти застаналите на челни места класове, които са се представили най-успешно в кампанията "Лист по лист" за събиране на хартия. Първото място бе за 4-ти "Г", клас предал малко над 1 тон хартия, поседвани от 6-ти "А" клас с 475 кг. и на трето място се класираха 7-ми "Б" клас с 470 кг. хартия. В кампанията училището е предало почти 5 тона хартия за преработка.

  Всяка година "Пенчо Славейков" излъчва ученик, който заслужено и достойно да носи приза "Славейковец на годината", за 2019 година бе отличена с приза Галина Маринова, директорът Снежана Ангелова лично й връчи наградата.

  За празника беше организирано и спортно състезание, в което взеха участие отбори от ПМГ "Иван Вазов", които взеха трето меясто в организираната лекоатлетическа щафета, на второ място бе отбора на Алеко Константинов и първата награда грабнаха домакините, отборът на Пенчо Славейков. Всички деца получиха медали и отборите бяха наградени с купи.

  Училището награди и своите възпитаници, представили се на конкурси и състезания:

  За литературните конкурси:

  Награда получи Мина Динева от 3-ти А клас за 1-во място в Национален конкурс "Възкресение Христово".

  Награда получи Йоанна Петкова от 6-ти А клас за 1-во място в Националните конкурси "160 години Болградска гимназия- извор на родолюбие" и конкурса "И ний сме дали нещо на света”.

  Награда получи Магдалина Петкова от 5-ти "В" клас за 2-ро място в Национален конкурс "Малкия принц".

  Награда получи Даяна Славова от 5-ти А клас за 3-то място в Национален конкурс "Христос возкресе- радост донесе".

  Награда получи Мина Динева от 3-ти А клас за 1-во място в Национален конкурс "Възкресение Христово".

  За конкурсите за рисунка, приложно изкуство и фотография награди получиха :

  Йовка Филева от 4-ти "Г" клас

  Ивет Иванова 7-ми "В" клас

  Вихра Георгиева 4-ти "Г" клас

  Габриел Велев 5-ти "В" клас

  Димитър Колев 4-ти "А" клас

  Наградените участвали в състезания са:

  Ивайло Станков от 4-ти "Б" клас

  Теодор Иванов 4-ти "Г" клас

  За отлично представяне в олипиадата по биология бе наградена Ивайла Иванова 7-ми "В" клас.

  Още снимки от празника във фейсбук стараницата ни!

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За да навлезете и усвоите новостите, които ви привличат е нужно да бъдете смели и да не се съмнявате в себе си. Възползвайте се от добрата енергия, която ви владее сега, времето е благоприятно за активни действия. Предложение за нова работа. Постоянството в усърдието ви прави търсени и предпочитани партньори.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемете трудностите и не роптайте. Действително ще бъдете натоварени, но и постигнатото ще ви прави доволни. Общуването с високо издигнати люде ви носи добри перспективи, но също би ви помогнало доброто ви чувство за хумор. Благодарение на подобреното ви материално положение ще укрепне и семейното положение.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, наситен с предизвикателства. В добра форма сте и едва ли ще имате сериозни затруднения. Доверете се на усета си и няма да сгрешите. Днес верните решения ще идват по-скоро интуитивно, отколкото в следствие на задълбочени анализи. Разбирате се чудесно с колегите си и сътрудничеството ще ви носи отлични резултати.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предвижданията ви са напълно оправдани и това ви дава възможност да разгърнете изцяло намеренията си. Заемете се с отстраняването на стари грешки. Дори това да ви отнеме време, бъдете сигурни, че си струва усилията. Изразходвайте внимателно средствата, с които разполагате. Направените днес инвестиции ще се възвърнат в кратки срокове. Има от какво да сте доволни.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ви отправят примамливо предложение, на което трудно ще можете да устоите. То обаче е свързано с различни въпроси, които трябва предварително да уредите, ако искате да сте доволни впоследствие. Радвате се на подкрепата на свои близък, който няма да ви изостави в труден момент. В личен план ви очакват промени, които не зависят пряко от вас.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Заетостта ви не е извинение за отсъствие на внимание към партньора и близките ви. Решенията ви ще подлежат на обсъждане, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. Артистичното ви поведение не винаги е във ваша полза, по-често си давайте сметка за очакванията, които имат другите към вас.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е непредсказуем и това май напълно ви устройва. Не се хабете да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на човека, за който до скоро сте се измъчвали.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Склонни сте да поемате рискове, щом знаете, че възможността да спечелите е наистина голяма. За предпочитане е да не взимате пари назаем. Или поне го направете, едва когато другите начини са изчерпани. Приятелите и семейството ви ще ви подкрепят във ваше начинание. Съдействието им може да се окаже много важно.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Без да губите времето си в съмнения и колебания, ще действате и то успешно. Практичността ви отново ще се прояви, този път в навременни решения и финансови сделки. Отношенията ви с човек, когото цените и от когото очаквате съпричастност, ще се задълбочат и могат да прераснат в по-задълбочена връзка.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Каквито и емоции да събуждат у вас събитията днес, възползвайте се от ситуацията, като я обърнете в своя полза. Възможни са разминавания с партньора или с хора, които цените и то по причини, свързани с вас. Говорете по-малко и повече слушайте, ако не друго, то по-не няма да сгрешите.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За да успеете да се справите със заплетен въпрос от професионално естество, трябва да излезете от ролята на пасивни наблюдатели и сериозно да вземете нещата в свои ръце. Бъдете по-напористи и не се отказвайте сред всяка трудност. Можете да разчитате на подкрепата на близките си, но основната работа остава за вас. Вярвайте в себе си и ще успеете.
  19 ное 2019
  Последни новини