15 докладни ще обсъждат димитровградските съветници днес

15 точки включва проекта за дневен ред на редовното заседание на Общински съвет - Димитровград, което ще се проведе днес в зала "Гросето".

Местните парламентаристи ще обсъждат докладна за управлението и разпореждането с общинска собственост за 2019г, както и продажба на недвижими имоти, общинска собственост.

Очаква се да бъде взето решение за поемане на дългосрочен общински дълг от Община Димитровград, във връзка с кандидатстване на общината по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.001-039 „ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ИНТЕГРИРАНИ ПЛАНОВЕ ЗА ГРАДСКО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ 2014-2020”.

В дневния ред е включена и докладна за приемане на годишния финансов отчет за 2018г. на „Общинска Охрана” ЕООД, което е в ликвидация, както и предложение за безвъзмездно предоставяне в управление на Община Димитровград на археологическата недвижима културна ценност „Светилище на нимфите” с. Каснаково.

На днешната сесия ще се обсъжда и отпускането на еднократна финансова помощ по Наредба № 30 на петима нуждаещи се жители на община Димитровград.

Още подробности за взетите решения - очаквайте по-късно.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини