Окончателно: Шофьорът от катастрофата от Нова година остава в ареста

Изображение 1 от 5

    Обвиняемият шофьор Митко Митев за катастрофата от Нова година ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Милена Дечева от Окръжния съд в Хасково, която потвърди решението на Районния съд.

    40-годишният мъж от хасковското село Клокотница е сочен от разследващите като виновник за катастрофата, станала на 1 януари 2020 г. на кръстовището на бул. "Раковски" и ул. "Дунав" в Хасково. В новогодишната нощ той е шофирал лек автомобил Опел Зафира с концентрация на алкохол 2.14 промила, навлязъл е в кръстовището на червен сигнал на светофара и се е блъснал в две коли - БМВ и Деу. При инцидента пострадаха трима младежи и получиха средни телесни повреди. Сред тях бе и 22-годишно момиче в напреднала бременност, което впоследствие загуби плода си.

    Днес мярката за неотклонение бе обжалвана пред въззивната инстанция от защитника на обвиняемия адвокат Веско Георгиев. Юристът настоя за налагане на по-лека мярка, различна от "задържане под стража", която според него не е адекватна.

    Прокурорът по делото Делчо Лавчев пледира да се остави в сила решението на съда от първата инстанция, което бе уважено от Окръжния съд.

    3-членният съдебен състав прецени, че са налице всички законови предпоставки обвиняемият да бъде оставен за постоянно в ареста. Магистратите приеха, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Митев е автор на престъплението, в което е обвинен, като в тази връзка има и самопризнания. Освен това прецениха, че има реална опасност да се укрие, предвид множеството му задгранични пътувания през последните две години. Съобразиха се и с предходните осъждания на Митев, въпреки че е реабилитиран. В досието му фигурирали около 10 заявителски материала, а освен това е изтърпял наказание за шофиране в пияно състояние с 2.35 промила алкохол.

    Определението на съда не е породено от емоционално въздействие или обществен натиск, а е съобразно с разпоредбите на закона, мотивира се съдия Дечева.

    Днешното решение на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. За престъплението, в което Митев е обвинен, законът предвижда наказание от 1 до 6 г. затвор.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ло
      локомотива
      36 -5
      17:14, 14 яну 2020
      Бат Вес,имаш си пари,кадърен адвокат си,що са занимаваш с тоя гнусен *******.Нека му назначат служебен адвокат за да може да му дадът максимум присъда. Такива са за кариерите в Скравена и оттам на гробищата,а вие ги защитавате тази изроди.
    • 2
      Ве
      Весо
      16 -2
      21:54, 14 яну 2020
      До този циг.. н да сложат в килията и ветеринаря от АГ- МБАЛ, който беше дежурен в ноща на катастрофата, защото и той е толкова виновен колкото циг.. на
    • 3
      Къ
      Кърт Ръсел
      2 -1
      00:43, 15 яну 2020
      А какво става с момичето, добре ли е, жива ли е???
    • 4
      Ня
      Някой
      2 -2
      08:40, 15 яну 2020
      Стефчо, защо му сваляш на този белезниците? Направо му удри една лопата в главата и на улица "Пловдивска" във ляво!
    Последни новини