Над 230 хил. незаконни цигари задържани на Капитан Аднреево за 12 дни

    През първите дванайсет дни на годината митническите служители на ТД „Южна морска“ и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ са задържали 232 740 къса цигари без български акцизен бандерол и близо 20 кг тютюн за пушене, съобщават от Агенция "Митници".

    Част от незаконните папироси са открити  по метода "анализ на риска" при щателни митнически проверки, за което на преносителите им са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки цигари и тютюн за пушене през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. Друга част от незаконните цигари са иззети от  преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

    При един от случаите, който е регистриран на 12-ти януари около 4 часа сутринта, на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил „Volvo“ с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Шофьорът  представил редовни документи за превозваната стока- зеленчуци за Великобритания.

    Превозното средство е селектирано за проверка и пролъчено с рентгенова апаратура. При рентгена е поставена отметка с подозрение върху предната челна стена на хладилното ремарке. При последвалата физическа проверка, след разтоварване на стоката и демонтаж на алуминиевите буферни прегради, във фабрични кухини в товарното помещение, са открити 600 кутии цигари без бандерол.

    Три дни по-рано митническите служители откриват 230 кутии контрабандни цигари, укрити в шофьорската кабина, по шасито и двигателя на товарен автомобил с турска регистрация. Камионът пътувал  от Турция, превозващ стока за Великобритания. 

    В същия ден, при проверка на микробус „Renault“ с осем пътника, управляван от шведски гражданин, митническите служители откриват 6.450 кг тютюн за наргиле, в разфасовки от 6 пакета по един килограм и 9 пакета по 0.50 грама, укрити в личния багаж на шофьора.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      това са 11.5 мастер-бокса
      ..... 1 тир побира 1000 мастер-бокса
      ......
      Демек нищо не са хванали моите подчинени , обаче аз затова пък дебелея :))

    Още новини

    Последни новини