Димитровградска детска градина под карантина заради хепатит

Изображение 1 от 2

    Детска градина “Лилия” в димитровградския квартал “Изток” е поставена под карантина заради хепатит. Четири случая на заболели деца от хепатит са регистрирани до момента.

    Кварталът е с предимно малцинствено население и първият случай на болестта е регистриран по време на Коледните празници декември месец миналата година. Всички заболели деца са от една група.

    Всички деца и целият персонал на градината са двукратно излседвани за болестта. В детското заведение са предприети всички дезинфикционни мерки и изпълнени всички препоръки на Регионалната здравна инспекция.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ма
      Майка
      5 0
      16:44, 7 фев 2020
      То само това трябва да плъзне по града и вече думи нямам.......
    • 2
      Ст
      Стига вече
      3 0
      17:04, 9 фев 2020
      Циганите ще се научат ли най накрая да си мият ръцете и да се къпят с сапун ! Ще спрат ли да разнасят болести наляво надясно. Хепатит и въшки са чисто цигански болести, не че няма мърляви българи, но дори и когато аз бях ученик в основно училище, имахме една циганка в клас и тя на няколко пъти ни носеше въшки.
    • 3
      Дд
      дд
      1 0
      10:23, 10 фев 2020
      Не може да се дискриминира така.Ние сме в ЕС.При това ако преносителите са деца от малцинствата,това е тяхно право според европейските ценности.При това този етнос вече е мнозинство до 18г. възраст.Като не можем да си оравим държавата и демографията сами не е нужно да даваме съвети на бъдещите обитатели на територията.
    Последни новини