13 души са нарушили карантината в димитровградско, съставят актове за нарушаване забраната за разходки

В община Димитровград до сега 63 възрастни хора получиха до дома си храна и лекарства, от които се нуждаят. Всеки който има нужда може да направи заявка на тел. 0885 622 634 и 0391 7 33 43, информират от местната администрация.

Екипите на полицията засилват проверките в паркове и пешеходни зони. След отправяни предупреждения, вече се съставят и актове за нарушения на забраната. 5000 лева е размерът на глобата. В Димитровград през почивните дни вече има съставени актове. 

В общината има 178 лица под карантина. Цифрата е динамична и се променя ежедневно. Това са хора под наблюдение за поява на симптоми. Към момента в община Димитровград няма регистриран случай на заразен с коронавирус. До днешния ден са образувани 13 досъдебни производства за нарушаване на карантината. 
  
Продължава доставката на дезинфекционни препарати. 273 са заявките, като 230 вече са изпълнени, съобщават още от Общината.

След 14:00ч. от Общинска администрация актуализираха информацията, че под карантина са  220 души, а направените актове са 8.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини