13 °C

Община Димитровград проучва жителите, отопляващи се с твърдо гориво

Във връзка с изпълнението на проекта за подмяна на отоплителни уреди на твърдо гориво с алтернативни отоплителни устройства, община Димитровград провежда предварително проучване сред домакинствата в град Димитровград, които се отопляват с дърва и въглища.

Проучването се провежда чрез въпросник, като до момента желаещите да участват в проучването се обаждаха на тел. 0882 518 804 за да съобщят името си и телефонен номер. След това експерт от екипа на проекта се свързва със съобщения тел. номер и чрез телефонен разговор попълва отговорите на въпросите от въпросника. Този подход ще продължи да се прилага и занапред.  

За удобство на заинтересованите домакинства, които се отопляват с дърва и въглища, общината предоставя възможност въпросникът да се попълва освен по телефона и по още два начина:

1. Попълване на въпросник, отпечатан на хартия и разпространен в многофамилни и еднофамилни сгради в гр.Димитровград. Въпросникът ще се разпространява, поставен в пликове, върху които е написано наименованието на проекта. Попълнения след това от Вас въпросник трябва да пуснете в специално поставена за целта кутия пред сградата на общината в удобно за вас време. В случай, че пропуснете да вземете плик от разпространяваните в жилищните сгради, можете да се обадите на тел. 0882 518 804 и да съобщите адрес, на който ще ви бъде изпратен въпросникът.

2. Да изтеглите от интернет страницата на общината публикувания въпросник в електронен вид, да го попълните електронно и да го изпратите на ел.поща: ekootopleniedimitrovgrad@gmail.com. Другата възможност е да принтирате въпросника, да го попълните на хартия и  да го пуснете в специално поставената за целта кутия пред сградата на общината.

Следва специално да се отбележи, че попълването на въпросника ще подпомогне в най-висока степен попълването впоследствие на заявления за участие на домакинствата в проекта на замяна на отоплителните уреди. Попълването на настоящия етап на въпросника не отменя изискването за подаването на заявления за участие, когато общината отправи официално поканата за кандидатстване. От Общината ще се съобразят с обстановката в страната и ако е възможно ще отправят поканата за кандидатстване след средата на месец май 2020 г. Началото на процеса ще бъде широко оповестен на гражданите и ще има достатъчно време за кандидатстването.

Община Димитровград благодари на всички граждани, които подкрепят усилията на общинската администрация и ръководство да подобри качеството на атмосферния въздух, чрез подмяна на отоплителните уреди на дърва и въглища с еколого съобразни такива.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
01 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
01 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
01 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
01 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
01 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
01 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
01 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
01 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
01 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
01 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
01 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
01 ное 2020
Последни новини