От 20 май започва приема на документи за подмяна на уредите на твърдо гориво в Димитровград

От 20.05.2020г. до 31.07.2020г., всеки работен ден от 09.30 часа до 18.00 часа в разкрития за целта офис на адрес: Димитровград, ул. Цар Симеон № 5 В, ще се приемат заявления на жители на град Димитровград за подмяната на уредите, използващи дърва и въглища, с алтернативни екологични източници на отопление.

Дейността е във връзка с изпълняван от общината проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Процедура № BG16M1OP002-5.003 „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух" по приоритетна ос 5 „Подобряване качеството на атмосферния въздух" на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.". Съгласно изискванията на Процедурата, допустими кандидати са всички физически лица, собственици или съсобственици на имот с жилищно предназначение в едноетажни или многоетажни жилищни сгради, в който имот за отопление се използват уреди (печки, котли, камини) с дърва и въглища. Имотът трябва да се намира в регулационните граници на град Димитровград /включени са и кварталите Марийно, Вулкан, Черноконево и кв.Изток/.

За целта екипът на общинската администрация отправя покана, в която подробно е разписана цялата необходима за потенциалните кандидати информация. За подмяна на отоплителни инсталации и уреди на дърва и въглища може да се кандидатства както индивидуално, така и колективно. Поканата и всички необходими за кандидатстване документи са качени на интернет страницата на община Димитровград https://www.dimitrovgrad.bg/bg в рубриката „Новини от Димитровград“.

В случаи на неясноти гражданите могат да получат допълнителна информация всеки работен ден и на телефон: 0882 518 804 от 9:30ч. до 18:30ч., информират от местната администрация.

Подаването на заявленията и всички съпътстващи документи ще се извършва съобразно изискванията на Централния Оперативен Щаб, заповедите на Министъра на здравеопазването и предписанията на РЗИ.

Документи за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от тук.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини