Излязоха пробите за COVID-19 на персонал от социални центрове в Димитровград

Пробите за наличие на Коронавирус на 30 души, работещи в социалните домове в Димитровград са готови.

През изминалото денонощие са взети 30 проби от Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост и Центъра за настаняване от семеен тип "Дъга" в града. Всички взети 30 проби за наличие на зараза с COVID-19 са отрицателни, съобщават от областна администрация Хасково.

Още един пациент от региона на Хасково е преборил коронавирусната инфекция и попада в позитивната статистика за оздравелите 38 души у нас през последните 24 часа, стана ясно от данните, изнесени на работния брифинг на НОЩ тази сутрин.

Пробата обаче е на пациент от МБАЛ -Хасково, който заради усложнения все още не е в добро здравословно състояние и няма да бъде изписан. Това е  36-годишната жена от с. Криво поле, която се върна от Нидерландия със самолет във влошено здравословно състояние. Доказани с коронавирус бяха и децата й - непълнолетни момче и момиче, които обаче вече са сред излекуваните. Жената е с придружаващо заболяване - диабет и малко след приемането й в Инфекциозното отделение на Хасковската болница се наложи да бъде интубирана. Въпреки, че е дала отрицателен PCR тест за К-19, тя все още е на апарат в ОАИЛ. Има шанс да се измъкне, но все още не може да се даде на сто процента прогноза кога. Остава в болницата, обясни за състоянието й шефът на клиниката д-р Георги Гелов. Така в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Хасково с доказана инфекция и на лечение на практика има само един пациент - жена от Стамболово, която също се върна от Нидерландия.

33 са новите заразени с Ковид-19 през последните 24 часа в страната. Хасковска област не е в този списък.

През последното денонощие на територията на областта са взети общо 105 проби за наличие на инфекция. 1432 са изследваните в цялата страна.

104 от пробите в Хасково са взети от РЗИ  от персонал и пациенти от Центъра за грижи за хора с психически разстройства в  тополовградското село Радовец.

Тест е направен и на мъж, който е преминал нелегално границата ни с Турция и при ареста се е оказало, че е с висока температура. Изследването му е направено в Инфекциозното отделение на Хасковската болница, а целият персонал при приема е бил в защитни костюми и с маски и ръкавици, тъй като опасността  чуждият гражданин да пренесе не само коронавирус, а и други опасни инфекции е реална, обясни д-р Гелов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини