10 дни допълнителен отпуск за педагогическите специалисти в детските градини в Димитровград

Учителите и всички педагогически специалисти в детските градини в Община Димитровград ще получат допълнително 10 работни дни над договорените по Колективния трудов договор, сключен между синдикатитите и работодателските организации, информират от местната администрация.

Решението на местната власт е регламентирано с подписан Анекс към КТД от кмета на общината Иво Димов, председателя на Общинския координационен съвет на синдиката на Българските учители в Димитровград Донка Вълева, председателя на Регионалния синдикат "Образование" на КТ "Подкрепа"- Димитровград Иванка Янчева и председателя на Съюза на работодателите в системата на предучилищното и училищното образование в България - секция Димитровград, Валентин Христов.

По време на извънредното положение в страната, детските градини бяха принудително затворени заради пандемията и това изчерпа голяма част от годишния отпуск на персонала в тях, което породи необходимост от увеличаване на размера му. Така учителите, психолозите и директорите в детските заведения ще могат да ползват допълнително 10 работни дни платен годишен отпуск.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини