Коледари с наричания за медиците в МБАЛ "Св.Екатерина" в Коледната нощ в двора на болницата

На 25 декември от 17.00ч. Коледари ще посетят общинската болница "Св.Екатерина". Инициативата е на читалищата от община Димитровград, които искат да отправят своите пожелания за здраве и благоденствие на работещите в Коледната вечер лекари. С изпълнение на коледарски песни и наричания за здраве, при спазване на всички противоепидемични мерки, коледари от цялата община ще се съберат в двора на здравното заведение, за да изкажат своята съпричастност и благодарност към медиците, които в този светъл семеен празник не са със семействата си, а спасяват човешки животи. 

Така, както традицията повелява на коледната трапеза на 25 декември да има пити, погачи, масленици, тиквеници, плодове, ядки и други традиционни храни, самодейците от читалищата са подготвили такива за всеки екип в отделенията на общинската болница. 

Всеки работещ в здравното заведение ще получи като подарък и специално изработени за тях сурвачки. 136 автентични сурвачки от дрян ще бъдат дарени на медиците, сестрите, санитарите и целия състав на болницата и Спешната помощ в Димитровград. Автентична сурвачка с височина 2 метра за COVID сектора са подготвили читалищните дейци за здраве на персонала и пациентите. Медиците там ще получат като подарък и специално изработени за тях шалове, изплетени от жените при НЧ "Просвета 1926" село Крум, известно със своите плетива. Същият подарък ще получат и лекарите от Спешната помощ в града.

"С огромна любов и желание се включиха всички читалища в подготовката на тази изненада за нашите лекари. Нека се чувстват подкрепе ни и знаят, че всички сме с тях и им благодарим.", споделят организаторите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини