Нова животоподдържаща апаратура и ремонти в болницата в Димитровград

    Днес на болница „Св.Екатерина" в Димитроград бяха доставени два чисто нови респиратора. Животоподдържащата техника бе приета от кмета Иво Димов и шефа на общинската болница, д-р Алдин Карагьозов. Медицинското оборудване се доставя по проект „Интелигентна медицина” (SMART MED) и е на стойност 41 640лв.

    Апарат за неинвазивна вентилация чрез висок кислороден поток за деца и възрастни осигурява продължителна ефективна неинвазивна респираторна поддръжка чрез уникална високопоточна кислородна терапия. Подходящ е за лечение на остри респираторни заболявания, ковид и пост-ковид дихателни усложнения. Поддържа от новородени до пациенти в напреднала възраст. Позволява на пациентите удобно да се хранят, говорят и спят. Понижава дихателната честота, подобрява очистването на секретите и намалява дихателната работа. Помага за избягване на интубацията и намалява продължителността на болничния престой.

    По проекта бе закупен специализиран бус, оборудван с медицинска апаратура, 5бр. монитори за продължително проследяване на основни витални параметри, нов автомобил, който общината получи за нуждите на здравното заведение. По същия проект болницата предстои да получи и 50 легла, нов съвременен стерилизатор и ново оборудване и система за окомплектоване на болничната лаборатория.

    Управителят на МБАЛ “Св.Екатерина” д-р Алдин Карагьозов съобщи, че в болницата се извършват и ремонтни дейности. Преустроен е първият етаж от южния край, където вече има регистратура и триажен кабинет.

    Администрацията на болницата също ще бъде на ново място – в бившия ТЕЛК. Пред здравното заведение се извършват ремонти. Обособен е подход за хора с увреждания и колички, нови парко места и тротоарни площи.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини