Добрият пример: как една мъжка чантичка се завърна при притежателя си

    Това е новина от рубриката Добрият пример, в която отразяваме добрите дела на добрите хора в Димитровград.

    На 15 декември Христо е забирал детето си от ОУ "Алеко Константинов" в късния следобед, като по време на качването на момичето в семейния автомобил, от задната седалка на колата е изпаднала чантичката на мъжа и е останала на паркинга пред училището. Нейната липса не била забелязана до следващия ден, когато на телефона на Христо не се позвънява, а мъжът, който се обажда е Петър Кирев, работещ като охрана в основното училище и съобщава, че при него на портала се намира кафява мъжка чантичка.

    Оказва се че чантичката, след като е била загубена на паркинга пред училището, някой съвестен димитровградчанин я намира и я поставил на оградата на училището, а съдържателя на столовата в училището Николай я предава на охранителя - Петър Кирев. Към този момент собственикът на личната вещ е неизвестен, но след като е прегледано нейното съдържание, е открит документ, на който са изписани имената на притежателя й. Охранителят от основното училище е направил всичко възможно, за да открие по имената от документа телефона на мъжа, без да има представа към този момент, че той е баща на дете от тяхното училище, след което се е свързал с Христо за да го уведоми, че може да намери чантичката на портала на ОУ "Алеко Константинов".

    След като чантичката се е върнала в ръцете на притежателя си, той установява, че няма липсващи вещи от нея, имайки предвид, че е минала през поне двама души, докато си намери собственика. В кожената чанта не е имало особени ценности - лични вещи, като безжични слушалки, електронна цигара, флаш памет, портативна камера, монети на стойност няколко лева и други дребни вещи.

    Собственикът на чантичката изразява благодарност към всички, през чиито ръце е минала собствеността му, и че всички са били добри и честни хора, които не се възползвали от загубената вещ и тя се е върнала в негови ръце. "Това връща вярата в хората, показва, че има съвестни, честни и добри димитровградчани, които по свой начин са готови да окажат помощ на хората около себе си, били те познати или непознати. Такова трябва да бъде едно общество, хората да помагат и да мислят доброто на тези около тях, това е един добър пример за добродетели, точно преди големите християнски празници. Благодаря на Петър Кирев и на останалит, че са си направили труда да открият собственика за да му я върнат, това са хора които могат да бъдат за пример на добродетели и се надявам да има още много такива в навечерието на Коледа." заяви Христо.

    Нека вярваме в доброто и да правим добро!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ло
      локомотива
      11 0
      09:46, 18 дек 2021
      Петър Кирев и като полицай си беше свестен човек,що да не си остане и сега такъв.
    • 2
      Би
      Бивш колега
      1 0
      17:50, 19 дек 2021
      Петър Кирев е бил и ще си остане честен човек до края на живота си респект!!!

    Още новини

    Последни новини