Кметът на Димитровград с ултиматум пред ВиК - Хасково

На редовното заседание на ОбС - Димитровград, кметът на Димитровград Иво Димов обяви, че ще предостави още месец на ВиК - Хасково, което вече оперира на територията на община Димитровград, да извършат всички всички ремонтни дейности по възстановяване след ВиК аварии на територията на Общината.

"Не е нормално при тази цена на водата, която вече плащат димитровградчани, дупките да стоят не закърпени. Давам им 1 месец, месец и малко, като през това време учтиво ще им напомня, картотекирайки всички аварии, които не са възстановени, да си изпълнят задълженията. Ако за този период не си изпълнят задълженията, ще се наложи да действаме по устав, което може да доведе до налагането на санкции", заяви пред общинските съветници кметът Димов.

Той припомни, че до скоро в периода, в който местното ВиК беше с големи дългове и нямаше ресурс, с който да възстановява нарушените настилки, общинското предприятие Благоустрояване привеждаше проблемните участъци във вид, който да не е опасен за гражданите. Но тези дейности вече са задължение на ВиК - Хасково и общината ще следи и настоява за тяхното своевременно изпълнение.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Фб
    ФБ
    14 -8
    16:21, 28 апр 2022
    Истински Кмет, направо му се възхищавам, нищо че е от ГЕРБ, няма място за сравнение с който и да е Хасковски кмет.
  • 2
    То
    Този
    8 -5
    18:40, 28 апр 2022
    Този кмет не е за възхищение ! Защо ? Защото така постъпи и с назначаването навремето на Николов. Сега защото е Хасково. Че тези дупки не са възстановени от сегашното ръководство. Има ли създадена картотека в момента в кметството . Няма и всички дупки от предишни аварии ще бъдат записани на Хасково. В момента този кмет не е обективен и играе тарикатски. Той не знае, че във Ви К има регистър на авариите и се доказват в съда ако има заведено дело. Защото така поставен въпроса, ще се действа по наредбата. За да се заканва така на Хасковлии има нещо предстоящо, но този тройкаджия от минното е много нагъл и отмъстителен. Явил се е някой по кадърен и е решил чак сега да влезе в ролята на кмет. До сега хич го нямаше. Купуваше си имоти в Пловдивско на името на пиарката. Сега Авчаравна я няма и друг трябва да играе нейната роля. Научил е нещо от мръсните номера на бившата му подопечна .
  • 3
    Ба
    Бай Иван
    5 -3
    22:38, 28 апр 2022
    Е това е кмет - безполезен и... диот!
  • 4
    Км
    Кмете
    4 0
    19:58, 29 апр 2022
    Кмете, кмете ! Ти фалира димитровградското В и К и сега се опитваш да замажеш очите на всички ни. Много димитровградски кметове се потрудиха да го отделят от Хасково, а ти го присъедини. Сега злобата ти е голяма и си отмъщаваш за твоето безвъзвратно нехайство и простотия. Дупките от твоето нехайство стоят незапълнени. Особено впечатление прави дупката която заобикаляме от години при отсечката за магазин " Лиляна" от ул. "Сливница". Така , че не се прави на велик и разпореди от сега тукашното вик да си отстрани невъзстановените настилки след авария.Дупката е голяма колкото злобата ти. До сега не виждаше дупките, но изведнъж прогледна. Пази боже сляпо да прогледа.
  • 5
    Ня
    Нямам думи
    2 0
    19:49, 1 май 2022
    На туй му се вика-КОТЕШКИ КАВАЦИ ! Продаде на Хасково ВиК,заедно с продажните общински съветници и сега:"Ще налагам санкции!"Думи за НАИВНИЦИ !Ама всички ще плащаме скъпата вода!

Още новини

Случаен виц

Последни новини