Двудневна Международна научна конференция за библиотеките ще се проведе в Димитровград

На 9 и 10 май 2023г. в зала "Гросето" в Димитровград ще се проведе двудневна Международна научна конференция "Мястото, ролята и значението на библиотеките в развитието на обществото", съобщават от местната администрация.

Над двадесет доклада ще разгледат актуални теми и проблеми свързани с библиотечната дейност. Участници от Финландия, Хърватска, Сърбия, Македония и България ще обсъждат дигитализацията, устойчивото развитие и обществената роля на библиотечните институции. Доклади във форума ще представят Валентина Терзиева, директор на ГБ „Пеньо Пенев“, докторант в УниБИТ;   Марианне Линдблад, директор на библиотеката в Порнайнен,Финландия;  Aлбена Милев от Народна библиотека „Детко Петров“- Димитровград, Р Сърбия; Сузана Помпер, директор на библиотеката в  гр. Кутина, Р Хърватия;  доц. Анета Дончева, председател на Българската библиотечно-информационна асоциация; Спаска Тарандова, изпълнителен директор на Фондация „Глобални библиотеки – България“; доц. Юлия Савова и доц. Евгения Русинова от УниБИТ;  Веселина Георгиева от Централна библиотека на БАН, докторант в УниБИТ; Светомира Вачева от  Регионална Библиотека „Партений Павлович” – Силистра, докторант в УниБИТ; Анна Щилянова – директор на РБ „Хр. Смирненски”- Хасково, както и представители на библиотеките в Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Ловеч, Силистра, Симеоновград, Пещера и Асеновград. 

Конференцията се организира под патронажа на кмета на община Димитровград Иво Димов, в чест на 70-годишнината на Градска библиотека "Пеньо Пенев" и в рамките на XVII Национална библиотечна седмица "Устойчиви библиотеки за устойчиво развитие".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини