17 °C

Даровити деца от Димитровград: Хубаво е да дават пари

Мариела Драголова не повярва, че е сред степендиантите тази година

Седмокласниците Мариела Драголова и Иван Димитров от димитровградското ПМГ "Ив.Вазов" са двама от учениците, които тази година ще получат стипендии по общинската програма за закрила на деца с изявени дарби. Програмата и стипендиите бяха гласувани на сесия на Общинския съвет преди седмица, а реално ще са факт 14 дни след приемането на решението. За втора поредна година учениците от различни димитровградски училища се стимулират финансово заради високите си резултати в състезания и конкурси. За това, че са стипендианти Мариела и Иван научиха от Dimitrovgrad.bgvesti.net и искренно се зарадваха. Мариела ще получи еднократна помощ от 100 лв., а Иван два месеца ще бъде подпомаган със 120 лв. Математиката е сферата на изява на двамата възпитаници на гимназията. Мариела е класирана на второ място на Областния кръг на олимпиадата по матератика през миналага година. През 2008-а е заела второ място и в математическия турнир "Черноризец Храбър". Сподели, че и по български език не се справя лошо. За това говори второто място на Областния кръг на олимпиадата по бълг.език, отново през миналата година. Засега 14-годишното момиче не знае с какво би искала да се занимава в бъдеще. В момента я вълнуват изпитите след 7-ми клас, Мариела иска да продължи образованието си в ПМГ "Ив.Вазов.

Иван Димитров почти винаги побеждава в математически състезания и турнири

Иван Димитров също не крие любовта си към точните науки. Победител е в математическия турнир "Иван Салабашев" през 2009-а година, класиран е на първо място в Областния кръг на олимпиадата по математика също през миналата година. Отново първи става и на математическия турнир в Кърджали през 2009-а. Споделя, че е хубаво да се дават такива стипендии на децата, които искат да се развиват. Все пак света, в който живеем е материален, допълват и двамата ученици. Общо 8 даровити деца от димитровградската гимназия ще получат стипендии тази година, сред тях са близнаците Янислав и Габриел Георгиеви многократни победители в състезанията по скокове на батут.

Сред децата с парични стимули по програмата тази година са Мартин Дафинов от СОУ "В.Левски", Джанан Ахмед от Езикова гимназия "Ив.Богоров", Елис Ахмед от ОУ "А.Константинов". От СОУ "Л.Каравелов" стипенция заради спортните си успехи ще получи Хабибе Раиф, а Марио Илиев от същото училище е стимулиран заради успехите си в областта на математиката.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини