4 °C

Даровити деца от Димитровград: Хубаво е да дават пари

Мариела Драголова не повярва, че е сред степендиантите тази година

Седмокласниците Мариела Драголова и Иван Димитров от димитровградското ПМГ "Ив.Вазов" са двама от учениците, които тази година ще получат стипендии по общинската програма за закрила на деца с изявени дарби. Програмата и стипендиите бяха гласувани на сесия на Общинския съвет преди седмица, а реално ще са факт 14 дни след приемането на решението. За втора поредна година учениците от различни димитровградски училища се стимулират финансово заради високите си резултати в състезания и конкурси. За това, че са стипендианти Мариела и Иван научиха от Dimitrovgrad.bgvesti.net и искренно се зарадваха. Мариела ще получи еднократна помощ от 100 лв., а Иван два месеца ще бъде подпомаган със 120 лв. Математиката е сферата на изява на двамата възпитаници на гимназията. Мариела е класирана на второ място на Областния кръг на олимпиадата по матератика през миналага година. През 2008-а е заела второ място и в математическия турнир "Черноризец Храбър". Сподели, че и по български език не се справя лошо. За това говори второто място на Областния кръг на олимпиадата по бълг.език, отново през миналата година. Засега 14-годишното момиче не знае с какво би искала да се занимава в бъдеще. В момента я вълнуват изпитите след 7-ми клас, Мариела иска да продължи образованието си в ПМГ "Ив.Вазов.

Иван Димитров почти винаги побеждава в математически състезания и турнири

Иван Димитров също не крие любовта си към точните науки. Победител е в математическия турнир "Иван Салабашев" през 2009-а година, класиран е на първо място в Областния кръг на олимпиадата по математика също през миналата година. Отново първи става и на математическия турнир в Кърджали през 2009-а. Споделя, че е хубаво да се дават такива стипендии на децата, които искат да се развиват. Все пак света, в който живеем е материален, допълват и двамата ученици. Общо 8 даровити деца от димитровградската гимназия ще получат стипендии тази година, сред тях са близнаците Янислав и Габриел Георгиеви многократни победители в състезанията по скокове на батут.

Сред децата с парични стимули по програмата тази година са Мартин Дафинов от СОУ "В.Левски", Джанан Ахмед от Езикова гимназия "Ив.Богоров", Елис Ахмед от ОУ "А.Константинов". От СОУ "Л.Каравелов" стипенция заради спортните си успехи ще получи Хабибе Раиф, а Марио Илиев от същото училище е стимулиран заради успехите си в областта на математиката.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
29 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
29 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
29 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
29 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
29 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
29 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
29 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
29 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
29 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
29 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
29 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
29 фев 2020
Последни новини