13 °C

Затягат дисциплината в градините с нова софтуерна система

Директорът на дирекция "Хуманитарни и социални дейности" Милена Тодева

Нова софтуерна система, в която ще се вкарват данните за всички деца, посещаващи детски заведения в Димитровград въвежда общината. Това потвърди пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът на дирекция "Хуманитарни и социални дейности" Милена Тодева. Целта е да се затегне дисциплината сред родителите, които водят децата си след 8.30 часа в градините, каза Тодева. В системата ще фигурират данни за посещаемостта на децата, за това платена ли е месечната такса от родителите, ще се вписват и заявките за храна за следващия ден. Така специалистите в общината ще имат поглед върху състоянието и на детските заведения в града и общината, допълни Тодева.

Оказва се че идването навреме на градина е един от най-големите проблеми в местните детски заведения. След като закуската на децата е започнала или пък са стартирали заниманията в групите, голяма част от родителите тепърва водят децата си на градина. Това потвърди пред Dimitrovgrad.bgvesti.net и Веска Гочева - директор на едно от най-големите детски заведения в Димитровград, ОДЗ "Слънче". Според нея единната система ще въведе ред, за който педагозите отдавна мечтаят. Проблема не е само в спазване на началния час, казват в ОДЗ "Слънце". Заявките за храна на децата се подават от предния ден. Ако не знаем дали детето ще идва на градина на другия ден, има опасност да остане без храна. Най-кошмарно за Гочева е началото на седмицата, когато без предупреждение от петък, че ще посещават градина, в понеделник се изипят 20 деца. Тогава се чудим с какво да ги храним, допълва директорката. В ОДЗ "Слънце" все още не е ясно точно кога ще заработи новата система.

От средата на юни обаче новата система се въвежда в димитровградското ОДЗ №4. Там вече има вътрешни правила, с които са запознати родителите. Според тези правила вратите на градината се заключват след 8.30 часа сутрин, ако на детето се наложи да дойде след този час се подава молба, адресирана до директора. 

Очаква се най-късно наесен системата за отчетност в градините да заработи във всички детски заведения в града и общината. Педагозите са доволни от нововъведението, надяват се на разбиране и от страна на родителите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В отлично настроение сте днес и с желание за приключения. Ще ви привличат предизвикателствата на планината, загадъчните хора и невидимото. Не се дразнете на околните, ако са на различна вълна. Не влизайте в конфликти и не критикувайте хората около вас. Вгледайте се и в техните желания и настроения.
25 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще горите от желания за плътски и духовни удоволствия. Няма да ви липсва енергия за да си ги доставите. Настроението ви споделят и тези, които са около вас. Мнозина ще предприемат пътуване, което ще бъде все с цел развлечения. Дайте воля на желанията си, защото от утре ви очаква напрегнато ежедневие и сега е момента за пълно разтоварване.
25 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изгаряте от желание за авантюри. Приключенският дух ви е завладял днес и само неотложни делови ангажименти биха могли да променят идеите ви за деня. Силното ви желание за изява ще бъде удовлетворено напълно към края на деня. Заобиколени сте от вниманието на хората около вас, което ви кара да се чувствате чудесно.
25 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С каквото и да решите да се занимавате днес, старайте се да овладявате чувствата си и не допускайте те да ви пречат в общуването с околните. Само така ще останете удовлетворени от себе си и от онова, което вършите. Човек от обкръжението ви ще ви помоли за нещо, с което бихте могли да му помогнете, не му отказвайте подкрепата си.
25 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Разбирателството ви с хората около вас не е израз само на доброто ви възпитание, а и на вътрешната хармония, към която се стремите. Тя привлича към вас доброто и това се забелязва. Развитието на личен въпрос ще ви донесе повече положителни емоции, които има с кого да споделите.
25 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Настроението ви е приповдигнато, независимо че се занимавате с обичайните дейности. Интимните приключения ви карат да забравите дребните неприятности. Усетът ви към перспективни проекти може да се обади и да ви тласне в грандиозно начинание.
25 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В прекрасно настроение сте и успявате да го предадете и на близките си. Някои от вас, които до скоро са били завладяни от меланхолия, най-сетне я преодоляват и отново се радват на завидно добър тонус. Заслуга за това има и благоприятното развитие на важно за вас начинание, от което до голяма степен зависи и бъдещето ви.
25 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Каквито и задачи да ви очакват днес, няма да бъдете извинени, ако отсъства вниманието ви към партньора и близките ви. Много от решенията ви подлежат на обсъждане, или поне тези, които касаят тях, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. По-често си давайте сметка за очакванията, които имат към вас.
25 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
25 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Направете деня си спокоен, не го помрачавайте с тревожни мисли. Настроението ви ще бъде добро, ако забравите за служебните си проблеми. По-ведро се отнасяйте към нещата от живота, предстоят ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако си хабите нервите за всяка подробност.
25 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако имате неотложна работа, свършете я, но като цяло денят не е подходящ за работа. От доста време обмисляте пътуване и сега е момента да осъществите този си замисъл. При всички случаи ще се разтоварите и ще се заредите с енергия.
25 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Нуждаете се от уединение. Останете сами със себе си и помислете къде бъркате във взаимоотношенията си с околните. Помислете доколко си заслужава прекомерната заетост и напрежение. С готовност се отзовавате на нуждите на вашите близки. Така или иначе те не могат без вас, но все пак не се самозабравяйте и опитайте да разберете и тяхната гледна точка
25 май 2020
Последни новини