16 °C

Затягат дисциплината в градините с нова софтуерна система

Директорът на дирекция "Хуманитарни и социални дейности" Милена Тодева

Нова софтуерна система, в която ще се вкарват данните за всички деца, посещаващи детски заведения в Димитровград въвежда общината. Това потвърди пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът на дирекция "Хуманитарни и социални дейности" Милена Тодева. Целта е да се затегне дисциплината сред родителите, които водят децата си след 8.30 часа в градините, каза Тодева. В системата ще фигурират данни за посещаемостта на децата, за това платена ли е месечната такса от родителите, ще се вписват и заявките за храна за следващия ден. Така специалистите в общината ще имат поглед върху състоянието и на детските заведения в града и общината, допълни Тодева.

Оказва се че идването навреме на градина е един от най-големите проблеми в местните детски заведения. След като закуската на децата е започнала или пък са стартирали заниманията в групите, голяма част от родителите тепърва водят децата си на градина. Това потвърди пред Dimitrovgrad.bgvesti.net и Веска Гочева - директор на едно от най-големите детски заведения в Димитровград, ОДЗ "Слънче". Според нея единната система ще въведе ред, за който педагозите отдавна мечтаят. Проблема не е само в спазване на началния час, казват в ОДЗ "Слънце". Заявките за храна на децата се подават от предния ден. Ако не знаем дали детето ще идва на градина на другия ден, има опасност да остане без храна. Най-кошмарно за Гочева е началото на седмицата, когато без предупреждение от петък, че ще посещават градина, в понеделник се изипят 20 деца. Тогава се чудим с какво да ги храним, допълва директорката. В ОДЗ "Слънце" все още не е ясно точно кога ще заработи новата система.

От средата на юни обаче новата система се въвежда в димитровградското ОДЗ №4. Там вече има вътрешни правила, с които са запознати родителите. Според тези правила вратите на градината се заключват след 8.30 часа сутрин, ако на детето се наложи да дойде след този час се подава молба, адресирана до директора. 

Очаква се най-късно наесен системата за отчетност в градините да заработи във всички детски заведения в града и общината. Педагозите са доволни от нововъведението, надяват се на разбиране и от страна на родителите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
19 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
19 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
19 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
19 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
19 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
19 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
19 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
19 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
19 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
19 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
19 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
19 ное 2019
Последни новини