Затягат дисциплината в градините с нова софтуерна система

Директорът на дирекция "Хуманитарни и социални дейности" Милена Тодева

Нова софтуерна система, в която ще се вкарват данните за всички деца, посещаващи детски заведения в Димитровград въвежда общината. Това потвърди пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът на дирекция "Хуманитарни и социални дейности" Милена Тодева. Целта е да се затегне дисциплината сред родителите, които водят децата си след 8.30 часа в градините, каза Тодева. В системата ще фигурират данни за посещаемостта на децата, за това платена ли е месечната такса от родителите, ще се вписват и заявките за храна за следващия ден. Така специалистите в общината ще имат поглед върху състоянието и на детските заведения в града и общината, допълни Тодева.

Оказва се че идването навреме на градина е един от най-големите проблеми в местните детски заведения. След като закуската на децата е започнала или пък са стартирали заниманията в групите, голяма част от родителите тепърва водят децата си на градина. Това потвърди пред Dimitrovgrad.bgvesti.net и Веска Гочева - директор на едно от най-големите детски заведения в Димитровград, ОДЗ "Слънче". Според нея единната система ще въведе ред, за който педагозите отдавна мечтаят. Проблема не е само в спазване на началния час, казват в ОДЗ "Слънце". Заявките за храна на децата се подават от предния ден. Ако не знаем дали детето ще идва на градина на другия ден, има опасност да остане без храна. Най-кошмарно за Гочева е началото на седмицата, когато без предупреждение от петък, че ще посещават градина, в понеделник се изипят 20 деца. Тогава се чудим с какво да ги храним, допълва директорката. В ОДЗ "Слънце" все още не е ясно точно кога ще заработи новата система.

От средата на юни обаче новата система се въвежда в димитровградското ОДЗ №4. Там вече има вътрешни правила, с които са запознати родителите. Според тези правила вратите на градината се заключват след 8.30 часа сутрин, ако на детето се наложи да дойде след този час се подава молба, адресирана до директора. 

Очаква се най-късно наесен системата за отчетност в градините да заработи във всички детски заведения в града и общината. Педагозите са доволни от нововъведението, надяват се на разбиране и от страна на родителите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини