Премахват опасно общежитие в Димитровград

До началото на есента ще започне събаряне на старото общежитие на димитровградската Професионална гимназия по химични и хранителни технологии. Информацията бе съобщена от Иво Димов, член на парламентарната Комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта, който е и депутат от Хасковско в 41-о Народно събрание. В съвместни усилия с кмета Стефан Димитров, неотдавна бе договорено финансиране от Министерството на образованието, младежта и науката в размер до 120 000 лева. Средствата трябва да обезпечат премахване на рушащата се сграда, която изгоря при инцидент в края на 80-те години на миналия век.

Още в началото на юли бе обявена процедура за избор на изпълнител. От явилите се три фирми обаче, една се оказа с нередовни документи. Това наложи отстраняването й от надпреварата, а до края на месеца ще се проведе повторен конкурс. След като той приключи, ще се излъчи фирмата най-добрата кандидатстваща оферта.

Предварителните разчети сочат, че дейностите по събаряне на зданието ще костват до 120 000 лева. Ако бъдат нужни допълнителни средства, Общината ще дофинансира.

Източник: dimitrovgrad.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини