Юруш на кус-куса и ориза от Европа

Пакети с храните днес заминаха за Злато поле,Върбица,Брод и Горски извор

6 кг. ориз, по кило захар и спагети, 1,2 кг. кус -кус и близо половин килограм бисквити е дажбата на един социално слаб жител на община Димитровград, която той получава като помощ от Европейския съюз. Помощите се раздават в местния офис на БЧК от миналия петък до 6 август. Хранителните продукти са част от интервенционните запаси на европейците, предназначени за подпомагане на най-бедното население у нас. Право на тези продукти имат само хората, получавали помощ за отопление през изминалия зимен сезон.В димитровградска община това са 1305 души, които могат да си вземат пакетите само срещу лична карта, уточниха пред Dimitrovggrad.bgvesti.net от местния офис на БЧК.

727 социално слаби лица от Димитровград могат да си вземат пакетите с храните всеки делничен ден до обяд в офиса на БЧК зад кметството. Отделно кашони с продуктите пътуват ежедневно до селата от общината. Днес ориз, захар и кус-кус и др. бе доставен в Злато поле, Брод, Върбица, Горски извор, Черногорово, Бодрово и Каснаково. И вчера в дъжда не прекъснахме доставката, похвалиха се от БЧК-Димитровград.

Оризът от интервенционните запаси на ЕС не се продава

Справка на Червения кръст показва, че най-много помощи трябва да получат социално слаби хора от Ябълково, Меричлери и Сталево. От там напомнят на лицата, ползвали помощи за отопление тази зима да си потърсят пакетите с хранителни продукти.

Служители на БЧК и общината разпределят бисквитите
Кашоните пътуват за селата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини