Работят по 12 часа, за да канализират в срок димитровградския ляв бряг

Строителите на фирмата, с която днес бе подписан договора за довършване на канализацията на димитровградските квартали от левия бряг на Марица трябва да работят между 12 и 14 часа на ден, за да приключат проекта до края на годината. Сгъстеният работен график на "Станилов ООД" се налага, за да успее строителния предприемач да положи тръбите докато действа програма ИСПА в България. Именно тази програма финансира рехабилитацията на канализационната мрежа на петте квартала в Димитровград, стойността на проекта е 5 987 784 евро.

Кметът на общината Стефан Димитров коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net, че работата на фирмата ще започне веднага, тя вече разполага с необходимото разрешително и план за строителство. Градоначалникът каза, че е доволен от развитието на ситуацията, въпреки че според него канализацията на проблемните квартали одавна трябваше да е готова.

От "Станилов ООД" казаха, че ще положат максимум усилия, за да завършат до края на годината канализацията на Мариино, Вулкан, Черноконево и Изгрев 1 и 2. Управителя на фирмата Георги Станилов смята, че е нужно единствено взаимодействие между изпълнител, възложител, строителен надзор и крайните бенефициенти по програмата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини