36 учредиха обществен дарителски фонд "Граждани за Димитровград"

Наталия Делчева от инициативния комитет обясни какво представлява обществения дарителски фонд

36 души от Димитровград, сред които общинските съветници Велизар Чолаков и Митьо Вълчев, бизнесмени, жените от Инер уил клуб, културни дейци учредиха снощи обществен дарителски фонд "Граждани за Димитровград. Това е втората подобна организация в Хасковска област, първата съществува от няколко години в Свиленград. В България такива фондове има от 2001 година и до момента те са 10 на брой.

"Нащата роля е да популяризираме дарителството в Димитровград, което може да се осъществява не само под формата на пари, но и като труд, време, емоции", обясни Наталия Делчева от инициативния комитет.Тя добави, че новосъздадената структура ще има офис, където всеки желаещ, може да помага с идеи и проекти.

Димитровградският обществен фонд иска да кандиданства пред фондация работилница за Граждански инициативи, където след набиране на 10 000 лв. от местни дарители ще бъдат отпуснати още толкова пари за реализирането на първата инициатива. Новата структура в скоро време ще проведе и второ събрание, на което ще бъде приет устав и избрани управителен, контролен и дарителски съвет, както и изпълнителен директор.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини