Социално слаби искат бутче към ориза от помощите

Бутче заедно с ориза от помощите поиска тази майка на пет деца от кв."Изгрев"

"Дайте по едно бутче към тоя ориз" с тези думи се обърнаха към работещите в местния клон на БЧК роми от димитровградския квартал "Изгрев" дошли да получат хранителните помощи от Европейския съюз. От днес до 12 ноември в Червения кръст в Димитровград ще се разпределят хранителните пакети с ориз, захар, брашно, бисквити и спагети - приблизително 13 кг. Социално-слабите, имащи право на такава помощ обаче бяха недоволни, защото всяка година от БЧК раздавали едно и също нещо.

"Само ориз ядем, бъркаме го на качамак и свършва бързо", жалва се баба Севда, докато прибира пакетите в чантата си. И 35-годишна майка на 5 деца от квартал "Изгрев" се чудеше какво да приготвя с продуктите най-напред. И тя е на мнение, че единствено ориза е сериозна храна, с което ще нахрани за кратко семейството си.

Хранителните помощи от интеревенционните запаси на ЕС се дават на бедни, които са се отоплявали с пари от държавата през изминалия зимен сезон. Те могат да ги получат само срещу лична карта и подпис. Това е третият, посреден транш, в община Димитровград право да получат пакетите имат близо 1 200 души. Ако някой не е взел продуктите от предишните траншове, сега е последният срок, уточниха от БЧК.

Помощите се получават само срещу лична карта и подпис
В димитровградския офис на БЧК се образува опашка от чакащи
Пенсионерите бързаха да товарят храните в колички

Близо 50 души преминаха днес до обяд през местния клон на БЧК, за да вземат полагащото им се от Европейския съюз. За разлика от ромите, които товареха в сакове, пенсионерите се бяха обзавели с колички.

Севда натовари чантата и тръгна пеша към кв."Изгрев"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини