Хора с увреждания играят баскетбол

Треньорът Никола Попов и най-новите му ученици от Дневния център за възрастни с увреждания

Седем души с умствени увреждания от Дневния център за възрастни в Димитровград тренират баскетбол два пъти в седмицата. Спортните занимания са част от проект на Министерството на физическото възпитание и спорта, който реализира тукашния клуб "Компакт" с подкрепата на общината. "Общата му стойност е 4 500 лв., като с парите закупихме по две топки и летни и зимни екипи за играещите", разказа треньорът по баскетбол Никола Попов. По думите му, възпитаниците на Дневния център имат огромно желание да участват в игрите, учат се да ловят и стрелят с топката.

"Работата с хора с умствени увреждания е трудна, но пък за тях това е едно ново преживяване и начин да подобрят социалните си контакти", разказаха социалните работници от центъра. Тренировките на седмината възпитаници са започнали през декември и ще продължат до 30 юни.

Още два спортни клуба в Димитровград - по бадминтон и по джудо реализират подобни проекти. Те са насочени към деца в риск и такива със един родител, припомня Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Най-запалена по стротните занимания в залата е Августина от Дневния център за хора с увреждания от Димитровград
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини