Иновативно събитие = на поход по Марица с каик

Разходка по река Марица с каик и други видове съвременни плавателни средства и организиране на биваци с лагерен огън на няколко места на брега. Това е идеята за иновативно културно събитие, на която се спира засега община Димитровград, стана ясно на второто по ред обсъждане за откриването на такова събитие.

В края на февруари общината има намерение да кандидаства с проект, подпомогнат със средства по Оперативна програма "Регионално развитие". Целта е да се организира фестивал, който да стане запазена марка на Димитровград. До тогава трябва да е ясна конкретната идея за иновативно събитие, което да обедини хората от града и да ги накара да се включат в него, обясни Милена Тодева, шеф на хуманитарната дирекция в общината.

Тя маркира и останали набелязани в предварителни планове идеи. Успоредно на похода по река Марица с лодки ще има пешеходен поход и такъв за велосипеди. В района на селата Ябълково и Райново и в покрайнините на парк Марица ще бъдат организирани лагери с огън, ще има демонстрации на дърворезба и направа на каици. За хората, които няма да участват в походите, ще има работилници, разположени на няколко места в парк Марица. Предвидени са занимания по корабомоделизъм, направа на хвърчила, барбекю, риболовни състезания.

Дали да се отдалечим от бригадирското движение като идея или да приемем факта, че това е част от историята на Димитровград. Това коментираха на срещата тази вечер диригентът на Духовия оркестър Доцо Вътков и шефът на комисията по култура Маргарита Симеонова. И двамата бяха на мнение, че не трябва да бягаме от миналото на града и в бригадирското движение няма нищо страшно.

Шефката на хуманитарната дирекция Милена Тодева си водеше записки по време на срещата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини