Кметът: Това е бюджет на надеждите

Кметът Стефан Димитров смята, че новият бюджет е бюджет на надеждата към правителството

В бюджетът на община Димитровград за 2011 година има заложени много надежди към правителството", коментира пред журналисти кметът Стефан Димитров веднага след края на сесията днес. Според него финансовата рамка е като постна пица, защото тя зависи от възможностите на общината да формира собствени приходи. "Надяваме се, че и за напред пазара в Димитровград ще продължи добре да функционира както досега", допълни градоначалника.

Той смята, че това което липсва в бюджета е да се запазят предприятията на територията на общината да работят. Кметът допълни, че в приетата рамка липсва и финансиране за изграждане на водопровода до Меричлери.

"Хората там негодуват, има конфликти, искат да протестират и може би има основание за това защото два месеца са без вода", каза Стефан Димитров. Той припомни, че общината е заложила пари за проектиране на водопровода, но няма възможност да го изпълни. По изчисления на местната администрация проектирането на новото съоражение ще погълне 45 000 лв.

Градоначалникът допълни, че остава ВиК в Димитровград и Стара Загора да изберът вариант за източник за захранване на Меричлери, дали да идва водата от територията на Чирпан или да се изгражда нов водопровод.

В бюджета за тази година има заложени пари за ремонт на четири училища в Димитровград, това са СОУ"Л.Каравелов", СОУ"В.Левски", Езиковата гимназия и ПМГ "Ив.Вазов", допълни кмета. "Чакаме фонд "Енергийна ефективност" да ни включи в дневния ред и да ни утвърди, за да кажем че имаме реализирани проекти", каза Стефан Димитров. От фонда смятат, че при нас има доста финансирани обекти, предстои да ги убедим, че трябва да финансират и тези училища, не скри кмета.

Хубаво според него е, че има заложени пари за заплатите на бюджетните служители и това, че общината запазва културните институции. Близо 60 000 лв. са предвидени за издръжка на ДТ"Апостол Карамитев", в случай че държавата и Министерството на културата решат да го предоставят на общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини