7 бона ще струват новите пътни знаци в Димитровград

Петър Томов /с микрофона/ поясни, че поставянето на соларните пътни знаци и светофари в Димитровград ще струва 7060 лв.

7200 лв. ще струва закупуването и монтирането на соларните пътни знаци край седем пешеходни пътеки в Димитровград и на кръстовището за село Добрич. Това стана ясно при обсъждане на точката, внесена на сесия от съветника Петър Томов. 

В докладната той настоява да се монтират знаците "Внимание деца", "Пешеходна пътека" и "Стоп" на няколко възлови места в града с цел подобряване на пътнико-потока. Става дума за пешеходните пътеки до Езиковата гимназия, СОУ "Васил Левски", кръговото кръстовище до OMV, църквата "Св.Димитър", бившето кафе "Марая", кръговото кръстовище до Спортната зала и бул."3 март" след спирката за Хасково. Според Томов, внимателно са проучени няколко оферти на фирми, занивамащи се с тази дейност и е избрана подходящата.

Соларните пътни знаци ще могат да се виждат и през нощта, а пред деня се зареждат дори когато времето не е ясно и слънчево. Табелите ще бъдат допълнително боядисани със светлоотразяваща боя, вметна съветника.

Общинарите подкрепиха и предложението на две места в Димитровград да се поставят светофари, които ще се ползват от пешеходците, а те ще натискат бутон когато искат на преминат улицата. Докладната бе приета с гласовете на 26 общинари, само двама бяха против.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини