Зам.министър открива форум в Димитровград днес

 

Заместник-министърът на образованието Милена Дамянова ще пристигне днес в Димитровград, за да открие националния форум, посветен на Международната година химията. Домакин на проявата е тукашната химическа гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”. Форумът започва в 10.30 часа в залата на театъра, каза директорът на гимназията Янка Гочева. Зам.министър Дамянова ще връчи сертификатите  на 80-те участници във форума, а малко по-късно в сградата на бившия химически техникум ще бъдат представени проектите на участниците. Всички те са на тема „Водата – химичен разтвор”, добави Гочева

Учениците, гостуващи в Димитровград са от градовете Кюстендил, Велико Търново,Благоевград, Бургас, както и от Хасково, Свиленград, Тополовград. За тях са предвидени посещения в „Неохим” АД, „Вулкан Цимент” и планетариум „Джордано Бруно”, както и кратка разходка из централната част на Димитровград.

Форумът ще продължи и утре, когато ще е същинската защита на проектите по темата за водата. Най-добрите от тях ще бъдат предложени за публикуване в сайта на ЮНЕСКО и Междуранордния съюз по чиста и приложна химия, коментира още директорката на Професионалната химическа гимназия.

В рамките на посещението си в Димитровград зам.министър Милена Дамянова ще гостува и в СОУ”Васил Левски”, където ще участва в ритуала по освещаване на новото знаме на училището и откриване на кабинет за деца със специални образователни потребности.

Зам.министър Милена Дамянова бе в димитровград през октомври м.г. за да открие асансьор за инвалиди

Това не е първото посещение на зам.министър Дамянова в Димитровград. Тя бе тук през октомври миналата година, за да открие асансьор за инвалиди в Езикова гимназия “д-р Иван Богоров”. Очаква се днес тя да представи нови насоки за развитие на средното образование.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини