Двама с актове за забранено палене на стърнища

Въпреки категоричната забрана, паленето на открит огън през пожароопасния сезон в димитровградско продължава. За това сигнализираха пред Dimitrovgrad.bgvesti.net от тукашната пожарна служба. От началото на месец юни до момента в общината е имало 44 пожара в сухи треви, 4 запалвания в стърнища и житни култури, пет пожара в жилищни сгради и два в промишлени обекти. Двама селскостопански производители са санкционирани с актове за нерегламентирано палене на открит огън.

Освен в гасенето на пожари, служителите от звеното за пожарна безопасност и спасяване в Димитровград са участвали в 11 различни аварийно-спасителни дейности и общински мероприятия от началото на лятото.

Заради повишената пожарна опасност и тенденцията за увеличаване на пожарите в Общината, служителите от група Държавен противопожарен контрол планиране и превантивна дейност в Димитровград ще извършат контролни  проверки в извън работно време и почивните дни за да проверят спазва ли се забраната за палене на стърнища и безопасно прибиране на реколтата. 

От началото на жътвената кампания за участие в нея са  допуснати 308 машини, издадени са 61 протоколи за състоянието на техниката, излизаща на полето.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини