През лятото: Учат на танци и керамика децата в Димитровград

За четвърта поредна година през най-топлия сезон в Димитровград се организира Лятна академия по изкуствата. Тя ще продължи цял месец - от 10 август до 10 септември, казаха организаторите от Асоциацията на читалищата.

В четири направления ще се обучават децата това лято - изобразително изкуство, керамика, хип-хоп и латино танци. Преподавател по изобразително изкуство ще бъде художникът и учител Йордан Йорданов. Уроците по керамика за втора година са поверени на Динко Господинов, възпитаник на СХУ „Цанко Лавренов“.

Танцовите направления ще водят хореографката на популярната хип-хоп група „Street Dust“ Миглена Бинева и Антон Лозев, ръководител на клуба по латино танци „Джани“. Лятната академия се осъществява с помощта на Общината, много големи фирми, а от тази година и земеделски кооперации.

Децата, желаещи да посещават творческите ателиета, както и уроците по хип-хоп и латино танци, могат да се запишат в читалище „Христо Ботев“ /сградата на бившето кино Медея/ всеки работен ден от 11.00 до 15.00 часа. Бланки за записване могат да се вземат и от книжарница „Знание“. Таксата за едно направление е 10 лева, а за две и повече 15 лева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини