На 15 ІХ без приемни училища в димитровградско

Всички училища от димитровградско ще приемат деца на 15 септември, казаха от общината днес

Без използването на т.нар. приемни училища в димитровградска община ще започне новата учебна година, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net гл.експерт в дирекция "Хуманитарни и социални дейности" Валери Славов.

Идеята за такива училища възникна след среща между директорите на школата и кмета Стефан Димитров в средата на лятото. Тогава стана ясно, че заради ремонти в няколко учебни заведения е възможно да там учебният процес да започне по-късно и се налага учениците да посещават друга сграда. Обсъден бе и вариант за транспортиране на децата с автобуси.

Всички училища от общината ще приемат деца в първия учебен ден, уточни Славов. На местата където текaт довършителни дейности по ремонтите като СОУ "Любен Каравелов" и ЕГ"Иван Богоров" те няма да попречат на учебния процес, категоричен бе експертът.

В учебните заведения в Черноконево, кв."Изток", село Ябълково плануваните строителни дейности не са започнали, така че учебната година и там ще стартира нормално, каза още Валери Славов. Все още не е ясна бройката на първокласниците в община Димитровград, които ще прекрачат прага на училище в първия учебен ден.

Ремонтите в сградата на Езиковата гимназия няма да попречат на началото на учебната година

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини