Димитровградчани откликнаха на акцията за бедните

Много дрехи, обувки и играчки донесоха димитровградчани в рамките на два часа в неделния ден

Въпреки студеното време много димитровградчани откликнаха на акцията за набиране на запазени дрехи, обувки и хранителни продукти, която организира димитровградската фондация "Подари усмивка".

Даренията са за бедни и недохранени деца и младежи от 0 до 18 години и се набираха в офиса на фондацията в сградата на бившия Детмаг от 16:00 до 18:00 часа днес.

Веднага след като отворихме, дойде жена с пълен багажник на колата с дрехи, сподели Наталия Делчева от "Подари усмивка". В рамките на първия час откликнаха 5-6 души. Така се събрали още няколко чувала с нужните за бедните деца облекло и обувки.

 

Даренията ще се набират в офиса на фондацията в бившия Детмаг

Начинанието ще продължи и утре, 17 октомври през целия ден. От 9:00 до 18:00 часа ще се събират дрехи, обувки и хранителни продукти в офиса на фондацията на бул."Раковски" срещу Общината. Само за час на обяд там няма да има човек. Дареното от хората ще се сортира и раздаде на нуждаещи се деца и семейства от общината. Организаторите още веднъж напомнят да се носят само здрави и запазени дрехи и обувки, които всеки би сложил на своите деца.

 

Офиса на фондация "Подари усмивка" е номер 3

Фондация "Подари усмивка" посвещава кампанията в Димитровград на Международния ден за изкореняване на бедността -17 октомври.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини