Археолози проучват град на мъртвите до Меричлери - преглед на печата

Археолози проучват град на мъртвите до Меричлери, пише в новият си брой "Тракия 21 век". Мистериозен скелет изкочи от първата надгробна могила, чакат се още аркефакти. Предполага се, че некрополът е от римско време, край не го трябва да има и град на живите. Уредникът на Регионалния исторически музей в Хасково Станислав Илиев ръководи разкопките край Меричлери.

БСП без шансове да е регулатор в новия ОбС-Димитповград -това е заглавието на страница "Власт". Материалът дава представа как протече първото тържествено заседание на местния парламент в Димитровград. Съветниците се обединиха около идеята през този мандат да се работи за селата от общината.

Няма вече колети по влаковете - пише още в новото си издание за тази седмица "Тракия 21 век". Частници взели услугата и затворили магазията на димитровградската гара.

Център с американски пари заработи в Езиковата в Димитровград - за събитието от средата на тази седмица информира и седмичника. Модерният център включва кабинети по физика, химия и биология.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини