19 °C

Изграждат втори център от семеен тип в Черноконево до 2013 година

Елха подари на екипа на центъра и децата кметът Иво Димов от името на общината с пожелание за весели празници

Още един център от семеен тип ще бъде разкрит в Димитровград до 2 години, това обяви кметът Иво Димов по време на днешната визита на зам.социалния министър Валентина Симеонова в Димитровград. Заместничката на Тотю Младенов бе тук, за да пререже лентата на първия в Хасковска област център за настаняване от семеен тип, където в домашни условия ще учат и живеят пет безпризорни деца. Те са от Димитровград, но до момента са били отглеждани в два хасковски социални дома.

Вторият център ще бъде в Черноконево, а за реализацията му по две европейски програми ще бъдат отпуснати 842 000 лв. Жилището ще приютява 12 сираци, поясни димитровградският кмет, по думите му до две седмици в Социалното министерство общината ще подпише договора за реализацията на социалния проект в квартала

В късния следобед днес лентата на първия център от семеен тип прерязаха зам.министър Валентина Симеонова, кметът Иво Димов и председателят на ОбС Стефан Димитров. Че община Димитровград е първенец в реализирането на новите социални услуги, интергиращи децата от домовете в семейна среда, подчерта и зам.социалният министър. Тук в скоро време ще бъде изградено и защитено жилище, заради това общината отново е новатор в предлагането на социалните услуги.

Лентата на първия в областта Център от семеен тип прерязаха зам.министър Симеонова, кметът на Димитровград Димов и председателят на ОбС Димитров
Ивелина Никифорова /в дясно/ е директор на Центърът за настаняване от семеен тип в Димитровград, до нея са  зам.министър Симеонова и обласния управител Ирена Узунова

В модерно обзаведени спални, хол, кухня и санитарни възли ще живеят децата, лишени от семейна среда. Това ще стане до навършване на пълнолетие, поясни и шефката на Регионалната служба по заетостта Грета Иванова. Персонал от пет души на смени ще се грижи за тях, да растат в среда, близка до семейството.

Холът в Центъра за настаняване от семеен тип
Областният управител Ирена Узунова с едно от децата
По двойки в три спални са настанени децата в центъра

Зам.министър Симеонова обяви, че България полага системни усилия при реформите в социалната сфера и това е оценено от Европа

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини