Обменяме опит с белгийци в социалната сфера

Представителите на балгийската неправителствена организация споделиха как се прилагат социалните услуги в тази европейска държава

С димитровградския опит в реализирането на социалните услуги се запознаха днес представители на белгийска неправителствена организация, които гостуват тук по покана на Общината.

Гостите от "Groep Ubuntu" се срещнаха с кмета Иво Димов, посетиха центровете за обществена подкрепа и този от семеен тип, СУПЦ, социалното предприятие и защитеното жилище на територията на града. В графика им бе също и визита в Дневните центрове за възрастни и деца с увреждания.

В следобедните часове Йохан Тимперман от неправителствената структура в Белгия презентира в зала "Гросето" как работи социалната сфера в малката по размери европейска държава, където живее многоезично население.

Именно правителството на Белгия дава субсидии за нормален живот на хората в неравностойно положение, но самите услуги се предоставят от неправителствени структури като "Groep Ubuntu".

Има и определени условия, на които трябва да отговарят хората в затруднено положение, поясни Тимперман, като посочи, че помощ се отпуска на лица със здравословни проблеми до 65-годишна възраст. Той бе категоричен, че може да бъде обменен опит и полезни практики с димитровградска община, както и да се обсъдят варианти за бъдеща взаимопомощ.

Dimitrovgrad.bgvesi.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини