Проекти за приемни семейства и обществена пералня стартират в Димитровград

Два нови проекта, които ще се реализират в Димитровград са били подписани вчера Министерството на труда и социалната политика в София, това информира кметът на общината Иво Димов. Първата разработка касае деинституализацията на деца и отглеждането им в приемни семейства.

Вторият проект, по който община Димитровград е подписала вчера договор е свързан с откриването на Обществена пералня. Тя реално ще стартира в рамките на следващия месец-месец и половина, добави градоначалникът.

До края на януари 2012 година общината има намерение да кандидатства и по един друг проект, чиято подготовка тече от поне 7 години. Става дума за канализацията на кварталите от Десния бряг на река Марица. По думите на Димов, той е на стойност 20 милиона лева, но все още тече подготовка на част от документите.

Освен канализация на улиците по Десен бряг, в разработката е предвиден и нов водопровод за някои от отсечките. Част от финансирането е по Оперативна програма на Министерството на околната среда, друга ще поеме общината. Очаква се тукашната администрация да подаде документи по разработката в края на януари 2012 година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини