24 °C

Стефан Димитров: Когато се вземат решения, трябва да е ясно за какво става дума

Председателят на ОбС Стафен Димитров се обоснова защо са отхвърлени петте докладни на Иво Димов

Няма точка, внесена от Иво Димов, която да е отхвърлена на председателски съвет и да не може да бъде гледана на сесия, каза председателят на ОбС Стефан Димитров, потърсен за коментар на проведеното снощи заседание. Има точки, които са с по-голяма важност и сме ги оставили за следваща сесия да бъдат разгледани, допълни Димитров. Това е в правомощията по закон на председателя на Общинския съвет и той определя дневния ред, смята още шефът на местния парламент.

Иво Димов е внесъл доклада, в която се казва, че Общинският съвет упълномощава кмета да взема решения, касаещи разрешителните за водоползване на водни обекти без това да минава през сесия. Димитров смята, че има противоречие, защото в изложението на докладна Димов е цитирал закона, където се казва, че такива разрешителни се издават от кмета на общината след решение на местния парламент.

С един глас "за" и четири "против" на председателски съвет вчера е била отхвърлена и докладната, която дублира наредбата за организация и дейността на Общинските предприятия в Димитровград, поясни Димитров. "Сами разбирате, че не може в един дневен ред да има две точки за едно и също нещо", каза Димитров като припомни, че същата докладна е била внесена от него на предишната сесия на 24 ноември.

Следващата отпаднала от дневния ред докладна е свързана с учредяване на ползване на нежилищни обекти -гаражи чрез търг, припомни шефът на ОбС. По думите му, отново е било взето принципното становище да не бъде разгледана точката на сесията на 15 декември. "Вие знаете, че в нашия град има разположени много гаражни клетки, те трябва да бъдат прецизирани. Няма логика големите озеленени пространства и зелени площи, които имаме да бъдат покрити с гаражи. Да, имаме такива, дали е грешка или не аз, не искам да съдя. В случая идеята беше още веднъж комисията по ТСУ и другите комисии да разгледат своята политика от гледна точка на поставянето на гаражни клетки", митивира се Димитров.

Няма логика зелените площи в нашия град да се потъпкват с още нови гаражни клетки, мотивира се Стефан Димитров

 Част от председателите на сесийни групи не са се съгласили с точка за допълнение на програмата за управление на общинската собственост, припомни шефът на ОбС, като каза, че той лично е подкрепил тази точка и е гласувал "за". "Въпреки това, съм съгласен със становището на останалите колеги, защото в допълнението има няколко спорни момента", посочи Димитров. Според него, основното е предложението за продажба на първия и втория етаж на бившия партиен дом, където не е записано колко квадрата от тази сграда ще се предлагат за продажба. Когато се взема решение, трябва да е ясно определено за какво става дума, заяви Стефан Димитров.

Последната от отхвълените докладни, предложени в дневния ред от Димов касае подробен устройствен план за землищата на кв.Черноконево, село Великан и град Меричлери, свързан с фирма "Каолин". "Това което ние искаме, за да не се получават грешки е кмета на общината на общоградско събрание да заяви причините поради което е допусната тази докладна", каза председателят на ОбС. "Причина не може да бъде искането, подадено от страна на "Каолин", че се настоява за преотреждане на терен, а трябва да има ясно определено виждане на кмета и съответно на Общинския съвет", категоричен бе Димитров.

В нито една от отпадналите на председателски съвет докладни няма нищо политическо, каза в заключение Димитров. Според него, ОбС не е безотговорен орган, който има за цел общината да не се развива. Напротив, всички ние 33-мата общински съветници искаме града да върви напред, допълни шефът на ОбС.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
16 юни 2021

Случаен виц

Последни новини