Глад: Ромите от Изток тарашат околните предприятия в квартала

Дупка под оградата на фотоволтаичната централа до квартала са изкопали неизвестни апаши, за да направят опит да влезнат там

Ромски набези в предприятията, разположени в района на кв. "Изток" са регистрирани в последните няколко дни, оплакаха се работещите там. Обект на кражби и постоянни опити за взломявания са бившата РМ-база, бившия завод "Химик" и новостоящата се фотоволтаична централа в околностите на "Изток".

Принудени от глада и немотията ромите търсят различни начини да се прехранят. "Всичко е от глад, няма с какво да нахраня семейството си, нямам работа и не остава друго", разказва 40-годишния Тома. Казва, че не е от тези, които крадат, но зимата е била тежка, а немотията голяма. Затова оправдавал хората.

"Ако имаме работа, няма да е така", категоричен е съкварталецът му Илия. И той хранел пълна къща с деца, но от две години нямал работа. Ходел на борсата, ама там нищо. "Лятото се живее по-лесно, берем бамя, градинки имаме, зимата обаче е трудно", обобщават още жителите на "Изток".

През зимните месеци те почти унищожиха и намиращата се на пътя за квартала гора, която бе изсечена и изнесена с каруци и колела, припомня Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Тома /в дясно/ и Илия до него се кълнат, че не крадат, а само искат работа

И РМ-база не е подмината от набезите в кв."Изток"
Както и фабрика "Химик"

На "интерес" се радват и инсталациите за производство на слънчев ток

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини