След дебати: Приеха устройствения план на новия ЖП надлез в Димитровград

Подробният устройствен план на новия ЖП надлез бе подробно представен пред съветниците в залата

Подробният устройствен план за новия ЖП надлез на бул."Трети март" бе приет днес от Общинския съвет в Димитровград, според предложеното в докладната на кмета Иво Димов.17 от общинарите бяха "за", 13 -бяха против.

И тази точка не мина без разгорещени дебати и подробно представяне на самия план пред съветниците и гостите в залата. Дискусията по точката отне час и половина.

Думата взеха авторите на проекта - архитектите Никифорова и Станишева, които напомниха, че той се изработва в продължение на 3 години.

Те посочиха кои са предимствата и недостатъците на разработка, в чийто център попада Водната кула.

Сред положителното е, ново съвременно изглеждащо кръстовище и нова пешеходна връзка, която ще свързва Автогарата с Неделен пазар.

Че ще бъде по-голяма пропускателната способност на новия пътен възел, увери съветниците инж. Ася Станишева. В момент на емоционален изблик тя заяви: "Завиждам ви за това кръгово кръстовище!"

Сред недостатъците инж. Станишева посочи еднопосочното движение по бул."Д.Благоев", с което в изказване по-късно бе склонен да се съгласи и гл.архитект на общината Томи Томов.

По отношение на предложеното от Иво Георгиев от групата на "Да за Димитровград" ново кръгово кръстовище до Автогарата, специалистите заявиха, че по-добрият вариант е такова да не бъде изграждано с цел да не утежни допълнително проекта.

Авторите на проекта присъстваха в залата - арх.Никифорова и арх.Станишева

Кметът Иво Димов благодари на авторите и на администрацията за положените старание и усилия в разработката. Градоначалникът напомни, че по този начин в Общината ще бъдат вложени средства не от бюджета, а по ОП "Транспорт".

Димов за пореден път увери, че към този подробен устройствен план в бъдеще могат да бъдат добавяни промени. Думите му бяха по повод появилите се в публичното пространство предложения за ново кръгово до Автогарата.

Думата в залата взе и пътният инженер от Димитровград Илия Запрянов, след като за това гласуваха Общинарите. Запрянов даде своите препоръки към разработката, която определи като лоша и обременена с тежести.

Между 5 и 6 милиона ще струва изграждането на кръговото кръстовище на бул."Трети март", строежът, който е възложен от НКЖИ засега се предвижда да стартира март догодина.

Гл.архитект Томи Томов също бе в залата и коментира плана
Специалистът в пътното строителство Илия Запрянов взе отношение по темата за ПУП на новия ЖП надлез, според него той е лош и обременен с тежести

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини