Дерат ТЕЦ-а с 64 бона на месец заради обгазяването на Димитровград

В първия учебен ден Димитровград бе обгазен със серен диоксид

Ежемесечна санкция в размер на 64 312 лева е наложена през септември на димитровградската ТЕЦ,,Марица 3“ заради  замърсяването на атмосферния въздух със серен диоксид над нормите на 16 септември, казаха днес от Регионалната екоинспекция в Хасково.

Наказанието е всеки месец и ще отпадне едва когато нашите проверки установят, че няма никакво дори и минимално превишение на стойностите, поясниха от РИОСВ. Поредната проверка в това направление започва в началото на следващата седмица. Ще има и други.  Припомняме, че в първия учебен ден тази година Димитровград бе обгазен със серен диоксид в три последователни часа и то близо 3 пъти над пределните норми.

Въпреки това населението не бе уведомено своевременно. Ден по късно Районната прокуратура в Димитровград започна разследване на случилото се.

На ТЕЦ-3 са съставени още два акта за по 10 000 лв. за неизпълнение на условия от комплексно разрешително. Друга глоба от 1 000 лв. е отнесло предприятието заради  изпускане на отпадъчни води в нарушение на емисионните норми.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини