Производители на мед от общината обмислят да съдят държавата

На спонтанно недоволство се събраха днес в село Бряст производители на мед от Общината. Пред екип на Нова телевизия те споделиха за проблема, възникнал след вчерашното пръскане над Общината срещу комари - преносители на нодуларен дерматит.

Както писахме, пчеларите тук вече търпят загуби от хиляди левове и от факта, че не са били предупредени навреме, за да приберат пчелните семейства.

Препаратите са поразили летящите пчели, които е трябвало да изнесат медосбора, разказаха производителите. Възстановяването на кошерите ще отнеме поне месец и половина, но тогава няма да има цвят за опрашване.

Производителите апелират за повече яснота с графиците за пръскане, както и подаване на информация до местната власт и дружествата на пчеларите. Обмислят и възможност да съдят държавата.

Репортажът на Нова телевизия - вижте тук!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Пч
    пчеличката Мая
    5 -10
    13:40, 21 юни 2016
    Е как бе да не са предупредени?Всички сайтове писа... Виж коментара
  • 2
    Ди
    димо
    7 -2
    18:40, 21 юни 2016
    маиче писаха в саита че ве пръскат на 16 и толкова от 16 до 20 сас четери дена п4елите повече от 2 часа немогат да бъдат затворени жега е апък им е заложено да работят а не да стоят на кафето питам те ти с една ДАМСКА ПРЕВРЪСКА можешли да изкараш 4 дена ще се вчервясаш в тази жега гащите шетисе напълнат с леш това ще стане и с пчелите
  • 3
    Ва
    Ваня
    3 -1
    21:01, 21 юни 2016
    Хората са в правото си. Жалко за труда, защото те си знаят колко труд полагат. Мая, доколкото знам, хората не са предупредени. Защото ако бяха предупредени, щяха да вземат мерки, а загубите за тях са наистина огромни.
  • 4
    До
    Доволен
    2 -3
    21:27, 21 юни 2016
    Какво ревете.Важното е, че сме в ЕС и комунизма е история.Вместо да благодарите на ГЕРБ за магистралите, моста,фонтаните вие се чудите какъв проблем измислите.Важното е, че хората гласуват за ГЕРБ.Ще видите , че Иво пак ще е кмет.Иво ви докара заводи, където да работите.Какво още искате.
  • 5
    Ис
    Искрен
    3 0
    05:47, 22 юни 2016
    Пчеличките ги пръскат и умират. Това е положението. А вижте калинките, живеят. Може и без морал...
Последни новини