Предлагат Христо Шишков за почетен гражданин на Димитровград

Кметът на Димитровград от времето на социализма Христо Шишков да бъде удостоен със званието "Почетен гражданин"предлага сегашният управник на града Иво Димов.

Идеята той сподели в края на днешната сесия, като припомни, че срока за постъпване на предложения за удостояване с почетното звание изтича в края на април. Това е записано и в новата Наредба за символиката в Община Димитровград, приета тази година.

Предложението за Христо Шишков е във връзка със 70-годишнината на града, която ще се отбележи през септември. Според Димов, Шишков е единственият кмет, управлявал Димитровград в период от 12 години и по негово време са се случили важни и значини за общината неща.

Председателят на ОбС Гергана Кръстева поясни, че ще се изчака датата 2 май за постъпване на предложения за почетни граждани на Димитровград. След това те ще бъдат обявени на сайта на Община Димитровград, където ще могат да бъдат разгледани в продължение на месец. Пак според наредбата за символиката предстои и насрочване на дата за обществено обсъждане, на което ще бъдат обявени номинираните за званието.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини