Болно семейство от Димитровград търси помощ, за да оцелее

    Зов за помощ отправят чрез медиите самотна жена и болният й син от Димитровград. Зефира Павлова и Неделин Желязков живеят на ул.„Индже войвода“ №1 в жилище с лоши битови условия. Домът се нуждае от спешен ремонт, разказва Пенка Павлова, сестра на Зефира. Покривът на апартамента е пробит, има течове. В една от стаите подът е пропаднал. 

    Преди време сестрата успяла да помогне. На два от прозорците в жилището била поставена дограма, ремонтирано е и дюшемето в кухнята. За Зефира и болния й син били подсигурени хладилник, пералня, бойлер, котлон. Пенка, обаче не успява да се справи сама, тъй като няма пенсия и се препитава като гледа възрастни хора. Други роднини, към които да се обърнат за подкрепа нямат.

    Синът Неделин е на 30 години и има психични заболявания. Неговата пенсия като инвалид е 121 лева. Мъжът се нуждае от грижи, а майката не иска той да бъде настанен в социално заведение. Тя получава 100 лв. като придружител на Неделин, но програмата приключва през септември месец. Заради грижите по сина си Зефира не може да започне работа. Страда и от тежка форма на диабет.

    Пенка се обръща с молба за помощ, която може да бъде не само финансова. Разчита и на подкрепа за ремонт на жилището на Неделин и Зафира. "Всяка помощ е добре дошла, без значение каква", споделя жената. Телефонът за връзка с Пенка е  0895 076 103.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини